SAMSUN

Çocukları Kucaklamak Projesi

 
 270
Çocukları Kucaklamak Projesi - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen, Samsun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen "Çocukları Kucaklamak" projesinin açılışı yapıldı
Bafra Haber

 |  - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen, Samsun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen "Çocukları Kucaklamak" projesinin açılışı yapıldı

Proje gereği 15 - 18 yaş arası suça sürüklenen 10 gence 3 ay kişisel gelişim eğitimi, fotoğrafçılık eğitimi, makine ressamlığı eğitim ve beceri eğitimi verilecek.

Öğretmenevi'nde açılışı yapılan proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü İdil Kefeli, "Projemiz Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Gençlik Projeleri Destek Programı tarafından 80 bin TL hibe almaya hak kazanmış olup, Samsun genelinde hibe almayı hak eden tek proje olduğu için ayrı bir önem taşımaktadır. Projemizin ortakları arasında Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, İlkadım Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da yer almaktadır. Projemizin amacı, örgün eğitim bünyesinde ve çeşitli nedenlerle örgün eğitime aktif katılım sağlayamayan suça sürüklenen çocukların edindiği meslek sayesinde, özgüven sahibi, kişisel gelişim desteklenmiş evrensel ve insani değerlere sahip, spor etkinlikleriyle kazandırılan spor etiği bilinci ve milli, manevi değerlere bağlı bireyler olmasına katkı sağlamaktır. Toplam 10 suça sürüklenen gencin zamanla toplumsal dışlanma ile kaybetmiş olduğu insani değerleri hatırlamalarına destek olmak, toplumsal uyumunu gerçekleştirebilmek için 3 ay 'kişisel gelişim' eğitimi vermektir" dedi.

Projedeki ulaşmak istedikleri hedef kitleleri açıklayan Kefeli, "Hedef kitlemizi iki gruba ayırdık. Birinci grup Samsun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okumaya devam eden 15 - 18 yaş arasındaki suça sürüklenen 5 çocuktan oluşmaktadır. İkinci grup ise, ilçe Emniyet Müdürlüğü tarafından belirlenecektir. Bu grup Samsun İlkadım ilçesinde herhangi bir nedenden dolayı örgün eğitime aktif katılım sağlayamayan suça sürüklenen 5 çocuktan oluşmaktadır. Bu çocuklara 3 ay kişisel gelişim eğitimi, fotoğrafçılık eğitim, makine ressamlığı eğitim ve beceri eğitimi verilecektir" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Çocukları Kucaklamak Projesi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0