SAMSUN

Çocuklardan 'Kutlu Doğum' Programı

 
 127
Çocuklardan 'Kutlu Doğum' Programı - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Evleri tarafından Canik Kültür Merkezi'nde kutlu doğum programı düzenlendi
Bafra Haber

 |  - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Evleri tarafından Canik Kültür Merkezi'nde kutlu doğum programı düzenlendi

Duygu dolu anların yaşandığı programa Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Sultan Bulut, İl Müdür Yardımcısı Yüksel Kıyak, Memur -Sen İl Temsilcisi Necdet Güneysu, Çocuk Evleri Müdürü Musa Öncül, Yaşardoğu Yetiştirme Yurdu Müdürü Mehmet Kozal, Samsun Huzurevi Müdürü Osman Usta, Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Cemal Bulut, Şube Müdürleri, Kuruluş Müdür Yardımcıları, kuruluşlarda kalan çocuklar ve yaşlılar ile personeller katıldı.

Programın açılış konuşmasını Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Sultan Bulut yaptı. Bulut, "Hepinizin malumu olduğu üzere Kutlu Doğum şerefli doğum demektir. Kutlu doğum, bir devrin kapanıp, yeni bir devrin doğuşudur. Hakkın ve adaletin, zulmü ve haksızlığı boğuşudur. İlmin ve irfanın, cehaleti ve bağnazlığı boğuşudur. Kutlu Doğum, risalet zincirinin son halkası olan Hz. Muhammed'in dünyayı teşrifidir. Bu sebeple Hz. Muhammed'in mübarek doğumlarının yıl dönümü her yıl Nisan ayında çok özel bir şekilde, yediden-yetmiş yediye herkesin ve her kesimin katılımlarıyla büyük bir coşkuyla kutlanmaktadır. Çocuk evlerimiz de her yıl olduğu gibi bu yıl da güzel bir program hazırlayarak, bizleri bu anlamlı gecede 'bir' olmak için davet ettiler. Umuyorum ki, bu akşam bizlere çok güzel ve duygu dolu dakikalar yaşatacaklar. Bu vesile ile organizasyonda emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımı ve çocuklarımızı canı gönülden tebrik ediyorum" dedi.

Hazreti Muhammed'in kölelik zihniyetinin hüküm sürdüğü, kadın haklarının ayaklar altına alındığı, kız çocuklarının diri diri toprağa verildiği, kan davalarının, putperestliğin kol gezdiği ve daha nice kötülüklerin, zalimliklerin hüküm sürdüğü bir zamanda dünyaya geldiğini ifade eden Bulut, "23 yıllık peygamberlik süreci sonunda cahiliye devrinin bu karanlığını silerek, karıncayı bile incitmekten çekinen insanlardan oluşan saadet asrını yaşattı.  lemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed ve takip ettiği tevhid çizgisi daima toplumu birleştirici olmuştur. Bu nedenle bu yıl ana tema Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 'Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet' olarak belirlenmiştir. Müslüman olarak bizler öncelikle kendi aramızda bir ve beraber olmayı en iyi şekilde başarmak zorundayız. K inatta her şey birlik içinde hareket ederken bizlerin etnik, mezhep ve coğrafi farklılıklarla ayrılmamız uygun düşmemektedir. Hepimiz bir olmalı, birlik olmalı, diri olmalıyız. Çünkü siyasi, ekonomik ve insani krizlerle zor bir dönemden geçen Müslümanların tevhide ve bir olmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır. 'İnsanlığı yüceltmek, insanlığı diriltmek ve insanlığı yaşatmak için gelin birlik olalım!' çağrısı etrafında kutlu doğumunu idrak ettiğimiz Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın getirdiği tevhid dininin başta ülkemiz olmak üzere bütün Müslümanların birliğine, dirliğine ve huzuruna vesile olmasını Yüce Rabbimden diliyor, İslam  leminin Kutlu Doğumunu tebrik ediyorum" diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan kutlu doğum programı naat, ilahi ve şiir sunularıyla devam etti. Çocukların gösterdiği üstün performans, yetişkinlere duygu dolu anlar yaşatırken, sema gösterisi geceye ayrı bir renk kattı. Küçüklerin seslendirdiği şiir ve ilahilerle coşan izleyiciler, zaman zaman ilahilere eşlik etti.

Programın sonunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi'ne bağlı evlerde kalan çocuklar arasında düzenlenen şiir, hadis ezberleme, Salavat-ı Şerif yarışmalarında dereceye giren çocuklara ödülleri İl Müdür Vekili Sultan Bulut, İl Müdür Yardımcısı Yüksel Kıyak ve Memur-Sen İl Temsilcisi Necdet Güneysu tarafından verildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Çocuklardan 'Kutlu Doğum' Programı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0