GÜNDEM

Çocuklar İçin Hopa`dan İstanbul`a Bisiklet Turu

 
 1643
Çocuklar İçin Hopa`dan İstanbul`a Bisiklet Turu - Bafra Haber -Yalçın Köse / Amerika Türkiye yardım köprüsü kuruluşunun her yıl köy çocuklarına bot ve mont armağan ettiği bağış kampanyasında bu yıl Sarp sınır kapısından İstanbul` a 1600 km pedal çevirerek Amerika da Türkler arasında yardım toplanıyor.
Bafra Haber

 |  - Bafra Haber -Yalçın Köse / Amerika Türkiye yardım köprüsü kuruluşunun her yıl köy çocuklarına bot ve mont armağan ettiği bağış kampanyasında bu yıl Sarp sınır kapısından İstanbul` a 1600 km pedal çevirerek Amerika da Türkler arasında yardım toplanıyor.

6 Temmuz Pazar günü Sarp sınır kapısından hareket eden 10 kişilik ekip bugün Bafra`da mola verdiler.  Bafra Girişinde Türkiye Bisikletliler Derneği Bafra Temsilcisi Hülya Yangın Ertekin`in karşıladığı grup adına konuşan Türkiye Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz tur hakkında kısa bilgi verdi.

Bafra`nın da modern bisiklet yollarına kavuşması gerektiğini belirten Murat Suyabatmaz, " Bafra`da bisiklet halkın çok kullandığı ulaşım araçlarından birisidir. Bunun modern anlamda bisiklet yollarıyla gelişmesi bisiklet kültürünün gelişmesi konusunda Bisikletliler Derneği olarak Bakanlıklar nezlinde yaptığımız çalışmalar sonunda artık bisiklet yolları zorunluluk haline geldi. Bisiklet artık devlet tarafından teşvik edilir hale ve ortaokullarda ders haline geldi. Bafra Belediyesinin de bu konuda çalışmalar yapıp modern bisiklet altyapılarını Bafra`ya getirmelerini arzu ediyoruz.  Böylece daha sağlıklı daha çevreci daha ekonomik bir yaşamın temellerini atmış olacağız.  Bisiklet Bafra`ya tekrar geri dönecektir diye düşünüyorum."                dedi.

Sözlerine devam eden Murat Suyabatmaz, "Amerika`da gerçekleşen Türkiye için bir yardım kampanyası olan "          ÃƒÆ'Æ`"   ¹ÃƒÆ'..."Hopa`dan Umuda Pedal Çeviriyoruz` kampanyasının bir ayağı proje için bu yıl Amerika`da yardım toplamak maksadıyla yapılan etkinlikte Gürcistan sınır kapısı Sarp`tan İstanbul`a 1600 kilometre pedal çeviriyoruz."                İfadelerinde bulundu.

Kampanyaya Amerika`dan 5 kişilik kafile ile katılan Dr. Bülent Ender ise , "Amacımız küçük çocuklara giysi yardımında bulunmak. Amerika`daki Türk arkadaşlarla beraber Türkiye fonundan destek almak ve amacımız hem spor yapmak hem de hayır yapmak. Turumuza 6 Temmuz Pazar günü Gürcistan sınır kapısında başladık,  19 Temmuz Cumartesi günü İstanbul`da Bakırköy belediyesinin hazırladığı bir törenle turumuz son bulacaktır.  Ortalama günde yaklaşık 90 kilometre ile 120 kilometre arasında mesafe kat ediyoruz. Bisiklet üzerinde yaklaşık 3,5 saatten 5 saate kadar pedal çeviriyoruz tabi molalar ile birlikte günümüzden 7 yada 8 saati alıyor."                Şeklinde konuştu.

 Mola sonunda Türkiye Bisikletliler Derneği Bafra Temsilcisi Hülya Yangın Ertekin, Dernek Başkanı Murat Suyabatmaz'a Atatürk imzalı sunum kalemi hediye etti.  Türkiye Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz ise Bafra Temsilcisi Hülya Yangın Ertekin'e program dışı olan karşılama ve göstermiş olduğu ilgi nedeniyle plaket takdim etti.

Mola Fotoğraf çekimi ile sone erdi. mola sonunda Bisiklet kafilesi Sinop'a doğru pedal çevirdiler.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Çocuklar İçin Hopa`dan İstanbul`a Bisiklet Turu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0