SAMSUN

Çocuk Ruh Sağlığını Etkileyen Faktörler

 
 1230
Çocuk Ruh Sağlığını Etkileyen Faktörler - OMÜ Vezirköprü Meslek Yüksek Okulu tarafından, Çocuk Gelişimi Bölümü Öğrencilerine Yönelik olarak, "Çocuk Ruh sağlığını Etkileyen Faktörler" konulu konferans düzenlendi
Bafra Haber

 |  - OMÜ Vezirköprü Meslek Yüksek Okulu tarafından, Çocuk Gelişimi Bölümü Öğrencilerine Yönelik olarak, "Çocuk Ruh sağlığını Etkileyen Faktörler" konulu konferans düzenlendi

Vezirköprü Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Din Psikolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Köylü katıldı. Köylü, çocuk ruh sağlığının tanımını yaparak başladığı konuşmasında çocuklarda görülen ruhsal sorun çeşitleri ve çocuk ruh sağlığını tehdit eden unsurlar hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Mustafa Köylü farklı anne-baba tutumlarına da değinerek, çocuk ruh sağlığının olumlu gelişimi için ideal anne-baba tutumları hakkındaki düşüncelerini örneklerle süsleyerek katılımcılarla paylaştı.

Çocuğun ruh ve beden sağlığı için yapılması gerekenleri; mutlu ve huzurlu bir aile ortamı oluşturmak, çocuklara yönelik dengeli bir disiplin uygulamak, çocuğa iyi örnek ve model olmak, aile bireyleri olarak birlikte hareket etmek ve çocuğu kitle iletişim araçlarının zararlarından korumak olarak sıralayan Prof Dr. Mustafa. Köylü, pozitif disiplin uygulamanın ve çocuklara iyi model olmanın oldukça önemli olduğunu belirtti.

Program, öğrencilerden gelen soruların cevaplanması ve Prof. Dr. Mustafa Köylü'ye Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yüksel tarafından plaket takdim edilmesiyle sona erdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Çocuk Ruh Sağlığını Etkileyen Faktörler içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0