SAMSUN

Çiğdem Karaaslan'dan Yeni Anayasa Vurgusu

 
 290
Çiğdem Karaaslan'dan Yeni Anayasa Vurgusu - AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Çiğdem Karaaslan, Ladik ilçesinde yaptığı seçim çalışmasında yeni anayasanın gerekliliğine vurgu yaptı
Bafra Haber

 |  - AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Çiğdem Karaaslan, Ladik ilçesinde yaptığı seçim çalışmasında yeni anayasanın gerekliliğine vurgu yaptı

AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Çiğdem Karaaslan, seçim çalışmaları kapsamında Ladik ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Ladik Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret eden Çiğdem Karaaslan, partililerle bir araya geldi. Ardından ilçede bulunan tekstil fabrikalarını gezen Karaaslan, yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak personelle sohbet etti.

Çiğdem Karaaslan ve beraberindeki ekip, daha sonra 60 yaşlının ikamet ettiği Ladik Kemal Kaplan Huzurevi'ni ziyaret etti. Müdür Hakan Zeren'den faaliyetler hakkında bilgi alan Karaaslan, yaşlılarla tek tek görüştü. Huzurevi sakinlerinden 87 yaşındaki Düriye Köksal, 'Atatürk' şiiri okudu.

YENİ ANAYASA VURGUSU

Çiğdem Karaaslan, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda 'yeni anayasa'ya dikkati çekti. Karaaslan, "AK Parti bu yeni dönemi, halkımızın uzun zamandır beklediği yeni Anayasa ile taçlandırmaya kararlıdır. Yaptığımız büyük dönüşümler ile Türkiye yeni bir toplum sözleşmesinin eşiğindedir. Yeni anayasa, Cumhuriyetimizin insan hakları ve demokrasi konularındaki kazanımlarını geleceğe taşıyacak; vesayetin izlerini tamamen silecektir. Yeni Anayasa, bireysel hak ve özgürlükler ile toplumsal meşruiyeti, sistemin ahlaki ve demokratik temeli kabul edecek; bireyin ve toplumun geleceğe dair beklentilerini karşılamak üzere tasarlanacaktır. Yeni anayasada, siyasi partilerin çalışmalarını etkin olarak koruyacak ve parti kapatmalarını uluslararası standartlarda düzenleyeceğiz. Yeni anayasa, milletimizin kültürel ve toplumsal çeşitliliğini tanıyan, herhangi bir etnik veya dini kimliğe referans yapmayan bir vatandaşlık tanımına yaslanacaktır. Yeni anayasa, sorunların çözümünün imkan ve araçlarını barındıracaktır. Sorunları, demokratik bir ortamda bireyler, toplum ve siyaset kurumu çözecektir. Yeni Anayasa ile Türkiye'nin katılımcılığı ve çoğulculuğu esas alan ve etkili işleyen bir hükümet modeline kavuşmasını elzem görüyoruz" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Çiğdem Karaaslan'dan Yeni Anayasa Vurgusu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0