SAMSUN

Çiftlik Cadde'sindeki Hissedarlara İlk Tebligatlar Gitti

 
 166
Çiftlik Cadde'sindeki Hissedarlaraİlk Tebligatlar Gitti - Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tura Çakır, "Çiftlik Cadde AVM" projesi kapsamında dış cephesi tamamlanan 10 apartmanda bulunan 237 hissedara 1 milyon 840 bin liralık tebligat gönderdiklerini belirtti
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tura Çakır, "Çiftlik Cadde AVM" projesi kapsamında dış cephesi tamamlanan 10 apartmanda bulunan 237 hissedara 1 milyon 840 bin liralık tebligat gönderdiklerini belirtti

Proje kapsamında açık AVM haline dönüşecek caddenin güzelleştirilmesi adına yapılan dış cephe kaplama çalışmalarının masraflarının yüzde 25'i Büyükşehir Belediyesi, yüzde 75'i de hissedarlar tarafından ödenecek. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan 'Çiftlik Cadde AVM' projesinde sona doğru yaklaşılırken, dış cephe işlemleri biten apartmanlara ödemeleri gereken tutarın yazılı olduğu tebligatlar gönderilmeye başlandı. İlk aşamada 237 hissedarın belirlendiği 10 apartmana tebligat gönderildi. Hissedarlar kendilerine gönderilen tebligatlardaki miktarları 30 gün içerisinde yatırmaları gerekiyor.

ÇAKIR: "TEBLİGATLAR, PEYDERPEY GÖNDERİLECEK"

Tebligatların her 10-20 gün arasında gönderileceğini belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tura Çakır, "Şimdilik Çiftlik Cadde'sinde 10 apartmana tebligatta bulunduk. Bu apartmanlarda hissedar olan 237 kişi var. Bu apartmanların dış cephe kaplamasının toplam değeri 1 milyon 840 bin lira olarak belirlendi. Bunun 460 bin lirasını belediye olarak biz karşılıyoruz. Geri kalanını vatandaştan talep ediyoruz. Yani yüzde 75'ini vatandaştan, yüzde 25'ini de belediye olarak biz karşılıyoruz. Hissedarların borçlarını 1 ay içerisinde ödemeleri gerekiyor. Hissedarlar eğer taksit yapalım derse, Maliye Bakanlığının belirlemiş olduğu faiz oranları var. O oranla birlikte taksit yapacağız. Çiftlik Cadde'sinde yaklaşık olarak 2 bin hissedar var. Hissedarların bulunması biraz zaman alıyor. Bundan sonra peyderpey her 10 gün veya 20 gün içerisinde tamamlanan apartmanlara tebligat göndermeye devam edeceğiz" dedi.

KARAHAN: "FİYATLAR MANTIKLI VE MAKUL"

Masrafların gayet makul olduğunu belirten Çiftlik Caddesini Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Cihat Karahan, "Bizim binamıza tahakkuk eden miktar, toplamda 22 bin 910 lira. Benim iş yerim 3 dükkandan meydana geliyor. Tapuda 3 dükkan olarak gösteriliyor. Bunun yüzde 25 maliyetini belediyemiz karşılıyor. Benim ödemem gereken miktar 2 bin 500 lira. Bana göre fiyatlar gayet mantıklı ve makul. İnşallah Büyükşehir Belediyemiz ödeme konusunda da bir takım imkanlar tanır" diye konuştu.

Yüzde 60'tan fazlası tamamlanan projenin 2016 yılına kadar bitirilmesi hedefleniyor.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Çiftlik Cadde'sindeki Hissedarlara İlk Tebligatlar Gitti içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0