GÜNDEM

Çiftçiyi Sevindiren Karar

 
 73
Çiftçiyi Sevindiren Karar - Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl,  28.08.2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren aşırı yağışlardan zarar gören çiftçilerin borçlarının ertelendiği kararının, çiftçiyi sevindiren karar olduğunu, çiftçilerin rahat bir nefes alacağını söyledi.
Bafra Haber

 |  - Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, 28.08.2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren aşırı yağışlardan zarar gören çiftçilerin borçlarının ertelendiği kararının, çiftçiyi sevindiren karar olduğunu, çiftçilerin rahat bir nefes alacağını söyledi.

{haber} Karagöl, "01.01.2012 tarihinden bugüne kadar meydana gelen sel, su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, dolu, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum gibi tabii afet nedeniyle ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az yüzde 30 oranında zarar gören çiftçi kayıt sistemine kayıtlı üreticilerin ve bu zararlarını hasat tespit komisyonlarınca tespit ettiren çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifine olan düşük faizli kredi borçları bir yıl süreyle ertelendi. Bu çalışmalarda devletin gücünü bizlere hissettiren başta İlgili Bakanlarımıza Bölge milletvekillerimize, İlçe Kaymakamımız Sayın Ali Katırcı`ya ve en hızlı bir şekilde hasar tespit çalışmalarını vakit geçirmeden tamamlayan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun ve ekibine bölge çiftçisi adına teşekkür ediyorum  " dedi.

Çiftçiler ise Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifine olan borçları yüzünden uykularının kaçtığını, hükümetin borç ertelenmesi kararının ise ilaç gibi geldiğini söylediler.   

Kaynak: Vural Yesilyurt

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Çiftçiyi Sevindiren Karar içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0