SİYASET

Cemalettin Şimşek Büyükşehir Yasası İle İlgili Konuştu

 
 1195
Cemalettin Şimşek BüyükşehirYasası İle İlgili Konuştu - Milletvekili Şimşek: "Büyükşehir Yasası Köylümüze Ekonomik Külfet Getirecek"            dedi.
Bafra Haber

 |  - Milletvekili Şimşek: "Büyükşehir Yasası Köylümüze Ekonomik Külfet Getirecek"            dedi.

MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek Bafra ilçesinde bürosunda Büyükşehir Yasası ile ilgili önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Vekil Şimşek Büyükşehir Yasası hakkında ,``MHP olarak Büyükşehir yasasına parlamentoda biz karşı çıktık. Nedeni bunun idari sonuçlardan çok siyasi sonuçlar doğuracağından karşı çıktık.  Neydi o siyasi sonuç.

Ülkemizin üzerinde PKK`yı taşeron maşa olarak kullanan uluslararası küresel egemen güçlerin bir programı ve projesi var ülkemizin üzerinde. Güneydoğumuzda bir bölgeyi Birleşik Kürdistan Devletini kurmak. Oradaki vatandaşlarımız istemiyor yanlış anlaşılmasın. Ama çoğunluğun istemesine gerek yok.  Eğer küresel güçler PKK vasıtası ile orada bu işi kurmak istiyorlarsa bunun alt yapısıdır Büyükşehir Yasası. Nasıl alt yapısı eyaletlere bölünmenin yolu. Çünkü Büyükşehirlere yetkiler veriliyor birçok hatta bir PKK`lı milletvekili diyeceğim ben milletvekili ama PKK`lı ismini vermeyeyim. Büyükşehir yasası komisyonda görüşülürken o PKK`lı milletvekili dedi ki valileri de halk seçerse biz bu yasaya evet diyeceğiz.

Bu şu demek valileri de halk seçerse biz istediğimizi seçtiririz. PKK baskısıyla. Oradaki vatandaşlarımız kendi iradesiyle oy vermiyor ki zaten. PKK`nın baskısıyla veriyor. PKK şuraya oy vereceksin diyor veriyorlar. Önceden oradaki vatandaşlarımız geçmişte, CHP`ye, MHP`ye de oy veriyorlardı. Özellikle MHP`ye oy vermeye korkuyorlar.  MHP`liler orada ortaya çıkamıyorlar. MHP`liler ülke bütünlüğünü savunduğu için. Biz onun siyasi sonuçları itibari ile Büyükşehir Yasasına karşı çıkmıştık.

Bir başka sonuçta idari olarak ta il mülkü sınırlarının belediye sınırları içerisinde olan alan il mülkü sınırlarına kadar genişletildi. Oraya getirildi. Büyükşehir yasası ile birlikte. Buradaki bir köy ya da mezra bile Bafra`nın Mahallesi olarak anılacak. Ve bütün Bafra`da olan işlemler buralarda da olacak. Ve köylüye vergiler gelecek. Köylünün geliri malum. Köylüyü ekonomik olarak buna hazırlamadan buna geçiş olamaz. Onun içinde karşı çıktık.

Büyükşehir Yasasına en önemli karşı çıkmamızın nedeni siyasidir. Siyasi olarak ülkemizin bölünme gibi bir proje var uluslararası güçler tarafından dayatılıyor. Bunun bir alt yapısıdır diye karşı çıktık.``diyerek sözlerini tamamladı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Cemalettin Şimşek Büyükşehir Yasası İle İlgili Konuştu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0