SAMSUN

Çeltik Üreticileri Sıkıntılı

 
 330
Çeltik Üreticileri Sıkıntılı - Samsun'un Çarşamba ilçesinde çeltik üreticileri bu sene umduğunu bulamadı
Bafra Haber

 |  - Samsun'un Çarşamba ilçesinde çeltik üreticileri bu sene umduğunu bulamadı

Çarşamba ilçesinde çeltik üretimi yapan üreticiler bu sene verilen çeltik alım fiyatlarından memnun olmadıklarını ifade ettiler. Çarşamba'da çeltik üreticiliği yaptığını belirten Serkan Alkan, çeltikte hasat zamanı olmasına rağmen umdukları fiyatları bulamadıklarını dile getirerek, "Bu sene çeltikte verim bölgelere göre değişiyor. Bazı kesimlerde hastalık olabiliyor. Birçok yerde kurak hava etkili oluyor. Dikbıyık civarındaki çeltik iyi durumda. Yaklaşık 35 ton çeltik hasat ettik. Fiyatlar 1.7 TL'den değer buluyor. Ama elimdeki çeltiği satmak istemiyorum. Depoda saklamayı düşünüyorum. Geçen yılbaşında fiyatlar 2.5 TL'yi bulmuştu. Bu yıl hasat vaktinde 1.7 TL civarında. En azından yılbaşına kadar çeltiği saklayıp sonra satmayı düşünüyorum. Kar getiren bir iş fakat maliyetlerin artması bizim kazancımızı aza düşürüyor. Yine de geçen senelere göre iyi durumdayız. Çeltik piyasası dalgalı durumda diyebiliriz" dedi.

İthal pirincin çeltik piyasasında fiyatları etkilediğini savunan Serkan Alkan, "Rus pirinci ülkeye girmezse bizler için daha iyi olacak. İthal pirinç gelmediği zaman fiyatlarımızda artış oluyor" şeklinde konuştu.

Hasat ettikleri çeltiği kurutmada sıkıntı yaşadıklarını ifade eden çeltik üreticileri, çeltiğin kurutulması için kendilerine yer gösterilmediğini, mecbur kaldıkları için yol kenarlarında kuruttuklarını söylediler.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Çeltik Üreticileri Sıkıntılı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0