SAMSUN

Çarşamba'nın Kaderini Değiştirecek Proje

 
 440
Çarşamba'nın Kaderini Değiştirecek Proje - Samsun Çarşamba ilçesi şeker fabrikası yanında bulunan 900 dönüm ve orman vasfını yitirmiş devlet hazine arazisinden 600 dönümlük arazi alınarak bin 500 dönüme tamamlanacak olan arazi ile yapımına başlanılması düşünülen Organize İhtisas Gıda Sanayi Bölgesi (OGSB) yapım projesinde sona yaklaşılıyor
Bafra Haber

 |  - Samsun Çarşamba ilçesi şeker fabrikası yanında bulunan 900 dönüm ve orman vasfını yitirmiş devlet hazine arazisinden 600 dönümlük arazi alınarak bin 500 dönüme tamamlanacak olan arazi ile yapımına başlanılması düşünülen Organize İhtisas Gıda Sanayi Bölgesi (OGSB) yapım projesinde sona yaklaşılıyor

Çarşamba'nın kaderini değiştirecek denilen OGSB yapım arazinde son aşamaya gelindi. İlçe Kaymakamı Caner Yıldız,c"Çarşamba Şeker Fabrikası'nın yanındaki bu araziye yapılacak OGSB Çarşambamız'ın kaderini değiştirecek" dedi.

Çarşamba Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Ticaret Borsa Başkanlığı ve Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nın ortaklığında hazırlanan proje ile hayata geçirilmeye çalışılan OGSB arazisi yavaş yavaş belirlenmeye başladı. Çarşamba Şeker Fabrikası'nın arazisi içinde kalan eski Ziraat Atölyelerinin de içinde bulunduğu devlet hazine arazisi alanında ki yaklaşık bin 500 dönümlük arazinin tahsisi için sona yaklaşılıyor. Çarşamba Organize İhtisas Gıda Sanayi Bölgesi adı altında kurulması planlanan OSGB için Kaymakam Yıldız, Çarşamba'nın kaderini değiştirecek proje ifadelerini kullanarak bölgeyi gösterdi. Kaymakam Caner Yıldız, "Evet bu proje Çarşamba'nın kaderini değiştirecek. Çünkü, bu proje çok önemli ve çok hizmet. Bu proje bilindiği üzere Çarşamba Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Ticaret Borsa Başkanlığı ve Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nın ortaklığında ki bir proje ve resmi girişimlerimiz de oldu" diye konuştu.

Kaymakam Yıldız, "Belirlenen bu arazimiz şeker fabrikamızın özelleştirilmesi kapsamı dışında kalan arazidir. Bu alanda 900 dönümlük bir alan bulunuyor. Bu alanın hemen yanında da orman vasfını yitirmiş 600 dönümlük bir alan daha var. Bu alanla birlikte bin 500 dönümlük bir alana sahip bir arazi burası. Bu alanda Gıda İhtisas Sanayi Bölgesi inşallah kurulacak. Bu bölge kurulduğunda en az 25-30 fabrika bu alanda ortaya çıkacak. Bu Bölge kurulduğunda yaklaşık 6-7 bin işsizimize de istihdam alanı çıkacak. Bölgemiz kurulduğunda Çarşamba'da üretilen ve dışarıdan gelen ürünler burada işlenecek ve hem Çarşamba hem de memleket ekonomisine büyük katkı da bulunacak. Bu nedenle bu projeyi çok önemsiyor ve bizim bir numaralı hedeflerimizin başında geliyor" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Çarşamba'nın Kaderini Değiştirecek Proje içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0