SAMSUN

Çarşamba'da Sağanak Sonrası Ev Ve İş Yerlerini Su Bastı

 
 320
Çarşamba'da Sağanak Sonrası EvVe İş Yerlerini Su Bastı - Samsun'un Çarşamba ilçesinde etkili olan sağanak, ilçe merkezindeki ev ve iş yerlerinde su baskınlarına yol açtı
Bafra Haber

 |  - Samsun'un Çarşamba ilçesinde etkili olan sağanak, ilçe merkezindeki ev ve iş yerlerinde su baskınlarına yol açtı

Çarşamba'da iki gündür yağan şiddetli yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. İlçede Batıyaka Kapalı Pazar Yeri, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Kirazlık Çay Mahallesi Baraj Yolu Caddesi'nde ikamet eden Bekir Yılmaz'ın evi sağanak yağış nedeniyle sular içerisinde kaldı. Defalarca konuyla ilgili gerekli yerlere başvurularda bulunduğunu anlatan Yılmaz, "Yaklaşık 1.5 yıldır başvurumuzla kimse ilgilenmedi. Kendi imkanlarımla çözüm aramayı denedim. Suyun gitmesi için kanal açtım ama fayda vermedi. Alt yapı olmayınca, yağan yağmurda su buraya geliyor. Burada en ufak bir çalışma görmedik. Ben yetkililerden yardım istiyorum" dedi.

Evlerini su basan aile kira ödemekte bile güçlük çektiklerini belirterek boyacılıkla geçimlerini sağladıklarını söylediler.

Yağıştan nasibini alan iş yerleri ise su içerisinde kaldı. Çarşamba Belediye binası altında bulunan bir iş yerini de su bastı. Belediye ile birçok defa görüştüğünü belirten iş yeri sahibi Mehmet Özovalı, "Buraya kaldırımlar yapılırken biz iş yerlerimizi su basabileceğini söyledik. Bize 'bir şey olmaz' diyerek gittiler. Dükkanı yaklaşık 10 sefer su bastı. Yetkililere söyledik ama ilgilenen yok. Her yağmur yağdığında huzursuzuz. Bu devamlı böyle. Gereğinin yapılmasını rica ediyorum" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Çarşamba'da Sağanak Sonrası Ev Ve İş Yerlerini Su Bastı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0