SAMSUN

Çarşamba'da 'Muhtarlık Bilgi Sistemi' Anlatıldı

 
 140
Çarşamba'da 'Muhtarlık Bilgi Sistemi' Anlatıldı - Samsun'un Çarşamba ilçesinde, İçişleri Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu "Muhtar Bilgi Sistemi" hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi
Bafra Haber

 |  - Samsun'un Çarşamba ilçesinde, İçişleri Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu "Muhtar Bilgi Sistemi" hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

Çarşamba ilçesi Cemil Şensoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Salıpazarı İlçe Kaymakamı İskender Çolak, Ayvacık İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca, belediye başkanları, daire amirleri ve ilçe muhtarları katıldı.

Çarşamba, Terme, Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerindeki mahalle muhtarlarına Muhtar Bilgi Sistemi hakkında verilen eğitim toplantısının ardından programda konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, mahalle statüsüne giren köylerin sorunlarına daha çabuk çözüm üretilebilmesi adına uygulamanın muhtarlar için büyük kolaylık sağlayacağını belirterek, "Muhtarlarımız bizler için büyük değer taşımakta. Onların sorunlarına daha çabuk yardımda bulunmak için bu sistem oluşturuldu. Bu sistemle artık internet üzerinden muhtarlarımız isteklerini dile getirebilecek. Kendi sorunlarını rahatlıkla paylaşabileceği bir ortam bulundu. Çalışmalarımıza bu sistemle hız kazandıracağız. Hedeflediğimiz gibi 2019 yılına kadar yapacağımız hizmetlerle vatandaşımızın karşısına çıkacağız. Bu yaklaşık 5 yıllık süreçte bütün mahallelerimizde beton yol yapımı ve sıcak asfalt çalışmaları tamamlanacak. Bunun için durmaksızın çalışacağız. Bazen yol yapımlarında kilometre yarışına giriliyor. Bu yarış yanlış. Bizler işimizi sağlam ve kaliteli bir şekilde bitirmeliyiz. Yarış içerisine girerek bu standardı düşürmemeliyiz" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın ardından konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin konuşmasına gerçekleştirilen programa geç kalmasının nedenini açıklayarak başladı. Bir süre Batman Valiliği görevini yürüten Merkez Valisi Yılmaz Arslan'ın babasının vefatı nedeniyle taziye dileklerinde bulunmak için bir süre geciktiğini belirten Vali İbrahim Şahin, Muhtar Bilgi Sistemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Vali Şahin konuşmasında, "Anlatıldığı gibi, uygulanan Muhtar Bilgi Sistemi ile artık muhtarlarımız istek ve taleplerini sistem üzerinden belirtecek. Bu türde geliştirilen sistemlerle birlikte Türkiye artık gelişmiş ülkeler arasında yer alıyor. Teknoloji artık hayatımızda büyük bir yer almakta. Muhtarlarımızla birlikte mahallelerimizde ki sorunları en az kademeye çekmek için çalışmalarımız sürdürülüyor. Belirttiğimiz gibi önceliğimiz yol sorunu. Yol sorununa öncelik vererek mahallelerde ki bu sorunu ortadan kaldırmaya gayret edeceğiz. Ülkemize 12 ay boyunca asfaltlama yapabileceğimiz bir sistem oluşturmalıyız. Bu sorun için gerekirse kazma küreği elimize alıp çalışacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız ile bu soruna eğildik. Bunun yanında diğer meselelerde de gayretlerimiz olacak. İçme suyu, kanalizasyon ve tarım konularında da çözümlerimiz olacak. Yakın zamanda Çarşamba'da da tarım konusunda toplantılarımız olacak" ifadelerini kullandı.

VALİDEN KONUT YAPIMI UYARISI

Konuşmasında mahalle muhtarlarına vatandaşların konut yaptıracağı zaman mütevazi bir binayı tercih etmeleri konusunda istekte bulunan Vali Şahin, "Vatandaş mahallenizde ev yapacağı zaman onu daha mütevazi duracak bir ev yapma konusunda açıklamalar yapın. Betondan daha çok ahşap ağırlıklı evler tercih ettirin. Konuyla ilgili bir kaç proje çizildi. Maketleri de yapılıyor. En azından yapılan binanın dış görünümü bulunduğu mahalleye uygun olsun. Baktığınızda mahallede 2 katlı evlerin yanında, 5 katlı bir bina duruyor. Bu da estetik görünümü bozuyor. Belediyelerde projesini çizdiğimiz bu binalar gösterilebilir. Vatandaşlar buna göre evlerini yaptırabilir. Bir de cami yapımı hususlarında muhtarlarımızdan isteklerim olacak. Cami yapımında yarış var. 100 kişinin olduğu bir mahalleye 1000 kişilik cami yapılıyor. Muhtarlarımızın bu konuda fazlaya gitmemesini istiyorum. Bildiğimiz gibi dinimizce israftan kaçınmalıyız. Bunlara dikkat etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Toplantıda yapılan konuşmaların ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Vali İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, mahalle muhtarlarından sorunları konusunda bilgiler aldı. Sorulan soruların ardından program son buldu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Çarşamba'da 'Muhtarlık Bilgi Sistemi' Anlatıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0