SAMSUN

Çarşamba'da Çiftçilere Bilgilendirme Toplantısı

 
 136
Çarşamba'da Çiftçilere Bilgilendirme Toplantısı - Samsun'un Çarşamba ilçesinde Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Müdürlüğü tarafından çiftçi bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi
Bafra Haber

 |  - Samsun'un Çarşamba ilçesinde Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Müdürlüğü tarafından çiftçi bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

Çarşamba Ticaret Borsası M. Rifat Hisarcıklıoğlu Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Müdürü Cüneyt Erdoğan, Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, Çarşamba ve Terme Ziraat Odası Başkanları ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, "Kırsal kalkınmada gerekli olacağını düşündüğümüz bu toplantılar umarım başarılı sonuçlar verir. Çarşamba Ovası tarım için çok elverişli bir alan. İnşallah bu alanda tarım alanında alınabilecek destekleri tam anlamıyla kavrayabiliriz" dedi.

Akman'ın konuşmasının ardından söz alan Terme Ziraat Odası Başkanı Yetkin Karamollaoğlu ise, "Ovanın güzelliklerinden istifade edemiyoruz. Antalya'nın tarım gösterdiği çabayı Samsun çiftçisi fazlasıyla gösteriyor. Çarşamba'da uğraşan çiftçileri görüyor ve gıpta ediyorum. Karamustafalı'ya, Hürriyet taraflarına baktığımızda gerçekten insanlar bir şeyler yapmaya çalışıyor. Çarşamba'da tarım çiftçilerimiz sayesinde gerçekten değer görüyor. Çiftçimiz gerekli desteği aldığı takdirde ovanın verimliliğinden daha iyi faydalanabilir diye düşünüyorum" diye konuştu.

Çiftçileri bilgilendirme noktasında eksikliklerinin olduğunu belirten Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Müdürü Cüneyt Erdoğan, "Göreve başladığım günden bu yana gözlemlediğim kadarıyla sahada görevimizin eksik olduğunu fark ettim. Yöre çiftçisine daha çok hizmet etmemiz, onların yanında daha çok bulunmamız gerektiğini gördüm. Bunun için gerekli olanları yapmaya başladık. Samsun'umuzun alt yapıda, üst yapıda büyük bir sıkıntısı yok. Fakat tarım noktasında ciddi bir sıkıntısı bulunmakta. Bunları kurumlarımızla birlikte koordineli bir şekilde çözmeyi planlıyoruz. Sizlerin cebine daha fazla katkı sağlayabilecek tarımsal faaliyetleri daha çok arttırabileceğimiz projelerde destek olmayı hedefliyoruz. Destekleme kapsamında bir proje üretiyorsunuz hibeyi alıyorsunuz ama gerekli üretime geçemiyorsunuz. Faaliyetinizi artırmak adına sizler için devreye giriyoruz. Bugün bunları aktaracağız. Tarım Kredi Kooperatifleri'nden kullanmış olduğunuz desteklemeler indirimli faiz oranları kapsamında. Çiftçilerimiz için destekleme de bulunmak için gerekli kolaylıkları sağlamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Tarımsal alanda verilebilecek desteklemeleri anlatmak için çiftçilerle bilgilendirme toplantılarını gerçekleştirdiklerini söyleyen Cüneyt Erdoğan, "Ocak ayından bu yana yaptığımız toplantılarda sizlere kendimizi anlatmaya başladık. Hükümetimizin ve devletimizin sunduğu avantajlı koşulları Tarım Kredi Kooperatifi aracılığıyla izah etmeye çalıştık. Yaklaşık bu 5 aylık süreçte 10 bin çiftçimize hizmet verdiğimizi ifade ettik. Bu bilgilendirme toplantılarımız devam edecek" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından çiftçiler IPARD desteklemeleri hakkında bilgiler aldı. Toplantı soru-cevap kısmının ardından son buldu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Çarşamba'da Çiftçilere Bilgilendirme Toplantısı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0