SAMSUN

Çarşamba'da Bilgi Güvenliği Konferansları

 
 130
Çarşamba'da Bilgi Güvenliği Konferansları - Samsun'un Çarşamba ilçesinde öğrencilere 'Bilgi Güvenliği' konulu konferanslar verilecek
Bafra Haber

 |  - Samsun'un Çarşamba ilçesinde öğrencilere 'Bilgi Güvenliği' konulu konferanslar verilecek

Çarşamba İlçe Kaymakamlığı tarafından başlatılan ardından Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çarşamba Meslek Yüksek Okulu'nun da katkılarıyla sürdürülen Bilgi Güvenliği konferansları çerçevesinde öğrencilere bilişim dünyası hakkında bilgiler aktarıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, "Çarşamba için gerçekten bugünün tarihi bir gün olduğunu düşünüyorum. Düşüncemiz Bilgisayar programlarının yazılımı, yapılması ve siber güvenlik gibi önemli 3 alanda çıtayı yükseltmek istiyoruz. Çarşamba ilçesinde böyle bir projeyi başlatarak, Türkiye genelinde ilçemizin adını duyurmayı düşündük. Sizler gibi başarılı öğrencileri seçerek siber güvenlik alanında yetiştirmek ve Türkiye'nin konuşulan isimleri haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu sizlerin geleceği için büyük bir avantaj sağlayacak. Belki de Devlet tarafından istihdam fırsatı bile bulabileceksiniz. Sizlerden isteğimiz bu işe sıkı sarılmanız. Azimli bir çalışma ile gelişen teknolojiyle birlikte birer bilişim uzmanları olmanızı istiyoruz. Burada öğrenmiş olacağınız bilgilerden sonra gelecekte Türkiye sizi konuşacak" dedi.

İlçe Kaymakamı Caner Yıldız'ın konuşmasının ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Hakan Can Altunay, öğrencilere programlama hakkında bilgiler verdi. Verilen bilgilerin ardından program son buldu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Çarşamba'da Bilgi Güvenliği Konferansları içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0