SAMSUN

Çarşamba, Golf Ve Yeşilırmak İle Tanınacak

 
 202
Çarşamba, Golf Ve Yeşilırmak İle Tanınacak - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çarşamba ilçesinin 'golf' ve 'Yeşilırmak' ile tanınacağını söyledi
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çarşamba ilçesinin 'golf' ve 'Yeşilırmak' ile tanınacağını söyledi

Samsun ve Çevresi Turizm Alt Yapı Birliği'nin (SAMTAB) Çarşamba Turizm Eylem Planı toplantısı, Göl Tesisleri'nde yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın başkanlık ettiği toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, belediye başkanları, meclis üyeleri, birlik üyeleri ile sivil toplum örgütü yöneticileri katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kalkınma yarışında Samsun'un projeleri kademeli olarak hayata geçtikte gelişme kat edeceğinin altını çizdi. İlçenin sahip olduğu köklü tarihi ve geçmişini yaş ortalaması yüksek kesimin bildiğine dikkat çeken Başkan Yılmaz, "Çarşamba'nın bu tarihsel ve kültürel birikimlerini herkese tanıtmalıyız. Bunun içinde müze yapmak zorundayız. Eski köy evlerinden birini kent müzesi tarzında düzenleyip ilçenin geçmişinde olan tüm hatıralarını burada sergileyelim. Buraya öğrencilerimizi ve gençleri getirip ilçelerini tanımalarını sağlayalım. Bunun yanında ilçenin en müthiş turizm değeri ise Yeşilırmak'tır. Çarşamba özelinde en büyük avantajımız nehrin kazandırdığı verimli tarım ovasıdır. En büyük turizm değeri olan Yeşilırmak üzerinde gezinti amaçlı bir takım su araçları konulabilir" dedi.

Ordu Mahallesi'nde 5 kilometre uzunluğunda düzenlenecek güzergahı tarih, doğa ve yürüyüş yoluna dönüştürebileceklerini anlatan Başkan Yılmaz, "Bir diğer turizm değeri ve geliri ise golftür. Son yıllarda golfe çok talep var. Büyük de ihtiyaç söz konusu. Golf Federasyonu bunun için iklimi uygun yer arıyor. Çarşamba da hem iklim hem de coğrafya itibariyle çok müsait. Bu nedenle Akça Tarla'daki bin 200 dönümlük alanın 600 dönümünde 27 delikli 3 golf sahası yapacağız. Golf sayesinde ilçe turizmine önemli katkılar sağlanacağını düşünüyoruz. Doğal zenginliklerimizle birlikte havaalanı avantajımızı da işin içine katarak golfü ilçemize kazandıracağız" diye konuştu.

VALİ: "UFKUMUZU GENİŞ TUTUP ÇALIŞACAĞIZ"

Çarşamba coğrafyasının turistlerin para harcayacağı ortamlar oluşturulması bakımından uygun olduğunu vurgulayan Samsun Valisi İbrahim Şahin ise şunları konuştu: "Başta Araplar olmak üzere yabancı ve yerli turistler, bir bölgeyi birbirlerine överek, tanıtarak ve reklamını yaparak cazibesini artırıyor. O yüzden Samsun'un da turizm açısından sayılamayacak kadar zenginliği var. Bunlar görülüp öğrenilerek ağızdan ağza reklamı yapılacak. Golfün de burada olması önemli bir avantaj sağlayacak. Yine Göğceli Camisi, turizm için eşsiz bir destinasyondur. Ahşap mimari ve estetiğe önem vermemiz lazım. Yine Yeşilırmak sebebiyle Çarşamba çok şanslı. Süratle nehri su araçlarıyla buluşturabiliriz. Ufkumuzu geniş tutup çalışacağız."

Toplantının ardından Başkan Yılmaz, Vali Şahin ile birlikte İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran'ı ziyaret etti.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Çarşamba, Golf Ve Yeşilırmak İle Tanınacak içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0