SAMSUN

Canlı Ve Güçlü Saçlar İçin "Saç Mezoterapisi"

 
 526
Canlı Ve Güçlü Saçlar İçin "Saç Mezoterapisi" - Dermatoloji Uzmanı Dr
Bafra Haber

 |  - Dermatoloji Uzmanı Dr

Yüksel Oltulu, "Saç mezoterapisi mevcut saçların dökülmesini engellerken, diğer yandan saçların ömrünü uzatarak onları sağlıklı, parlak, gür ve hacimli saçlara dönüştürür" dedi.

Medical Park Samsun Hastanesi Dermatoloji Kliniği'nden Uzm. Dr. Yüksel Oltulu "saç mezoterapisi" hakkında bilgi verdi. Dr. Oltulu yaptığı açıklamada, "Saç mezoterapisi, saçların canlanması, kuvvetlenmesi ve tekrar kalınlaşarak dolgun ve parlak hale gelmesi için saçlı derinin orta ve derin kısımlarına çok ince ve özel iğnelerle uygulanan bir tedavi şeklidir. İğnelerle deriye uygulanan madde aminoasit, oligoelement, antioksidan, dolaşımı artırıcı, mineral ve vitamin karışımı olup saça adeta bir doping etkisi yapmakta ve metabolizmayı uyarmaktadır. Ağrısız, acısız ve yan etkisi olmayan, tamamen vücutta bulunması gereken maddelerin takviyesine dayanan bir tedavi şeklidir" şeklinde konuştu.

Saç mezoterapisinin ihtiyaca göre 4 - 10 seans uygulanabileceğini söyleyen Uzm. Dr. Yüksel Oltulu, "Bu sayı, saçlı derideki ve saç tellerindeki hasarın düzeyine ve dökülme hızına göre belirlenir. Seans aralıkları 7 - 10 gündür. İlk olumlu gelişmeler 3. ya da 4.seanstan sonra görülmeye başlar. Bazı hastalarda ayda bir devam tedavisi halinde tedaviye devam edilebilir. Ortalama etki süresi 3 - 4 yıldır. Saç mezoterapisi yan etkisi olmayan, kısa sürede etki gösteren bir tedavidir. Bu yöntem sayesinde saçlı deride kan dolaşımı artar, saç köklerinde hücresel çoğalma ve büyüme hızla uyarılır, saçlı deri gerekli nem oranına ulaşır. Besinsel destek aynı zamanda saç tellerinin koruyucu keratin kılıfının da geliştirilmesini sağlar. İşlem, çok ince uçlu iğnelerle yapıldığından çok fazla acı hissedilmez. İşlem sonrası buzlu ped uygulaması ile kişi rahatlatılır" diye konuştu.

Yüksel Oltulu şu bilgileri verdi: "Mezoterapinin ilk etkisi saç dökülmesini durdurmaktır. Erkek veya kadın, hangi nedenle olursa olsun, saçlardaki bozukluk, saç yapısındaki beslenme ve dolaşım bozukluğundan kaynaklanır. Saç mezoterapisi beslenme ve dolaşım bozukluğunu, doğrudan hedefe yönelik olarak düzelttiği için dökülmeyi çok yüksek oranda durdurur. İşlemin ikinci etkisi, saç kalitesini artırmaktır. Yöntemle, kafa derisinde ölmeyen, dökülmeyip bebek saçı gibi duran tüycüklerin veya birbirine yapışan, uçuşan ince telli saçların kalın saça dönüşmesi mümkündür. Bu doğrultuda dökülme ve ya cansızlaşma olmadan saçın canlılık ve parlaklığını amaçlayan birçok insan için de, bu etki önemli bir referanstır."

Kimlerin saç mezoterapisinden yararlanabileceği hakkında bilgi veren Dr. Oltulu açıklamasını şöyle tamamladı: "Mevsimsel, strese bağlı, gebelik sonrası ya da metabolik nedenlerle saçlarında aşırı dökülme yaşayanlar, kırılma, cansız ve mat görüntüden şikayeti olanlar saçlı deri mezoterapisinden yararlanabilirler. Saç mezoterapisinde, saç gelişimi ve sağlıklı saç telleri üretilmesi için gerekli olan eksikliklerin yerine konmasıyla daha dolgun, hacimli ve parlak saçlara sahip olunur. Özellikle kıl kökünde bir küçülmenin gözlendiği ve kılın oluşum ve büyüme evresi olan 'anajen aktif büyüme dönemi evresinde' kısalmanın saptandığı 'androjenik alopesilerde (erkek tipi saç dökülmesi)' mezoterapi uygulanması faydalıdır. Saç ekimi hastaları için saç ekiminden sonra saç mezoterapisi yaptırması son derece faydalıdır. Saç mezoterapisi mevcut saçların dökülmesini engellerken, diğer yandan saçların ömrünü uzatarak onları sağlıklı, parlak, gür ve hacimli saçlara dönüştürür."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Canlı Ve Güçlü Saçlar İçin "Saç Mezoterapisi" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0