SAMSUN

Canik'ten Tiyatro Okulu

 
 96
Canik'ten Tiyatro Okulu - Karadeniz'de bir ilki daha gerçekleşen Canik Belediyesi, kurduğu Tiyatro Okulu'nu düzenlenen törenle açtı
Bafra Haber

 |  - Karadeniz'de bir ilki daha gerçekleşen Canik Belediyesi, kurduğu Tiyatro Okulu'nu düzenlenen törenle açtı

Canik Kültür Merkezi'nde Samsun'un en büyük salonuna sahip olan Canik Belediyesi, Tiyatro Okulu'nu hayata geçirdi. Canik Kültür Merkezi'nde kurulan Tiyatro Okulu düzenlenen törenle açıldı. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti Milletvekili Aday Adayı Elif Coşkun Bilgin, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve çocukların katıldığı törende renkli görüntüler yaşandı. Açılışı gerçekleştiren Başkan Genç, büyük bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

"HAYATIN HER AŞAMASINDA"

Canik Belediyesi olarak bugüne kadar pek çok yatırıma imza attıklarına işaret eden Genç, "Yollar, binalar, kültür, eğitim, spor merkezleri yaptık. Ancak bugün birlikte açılışını gerçekleştirdiğimiz Tiyatro Okulu'nu çok önemsiyorum. Çünkü biliyoruz ki, sanattan mahrum bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Bu nedenle biz hayatın her aşamasında insanlarımızı sanatla buluşturuyoruz. Tiyatro, yaşamın canlı öyküsüdür. Tiyatro, insan varlığının tümünü yansıtan, yaşatan sanattır. Tiyatro insanın ta kendisidir" dedi.

"TİYATRO EĞİTİCİ SANAT DALIDIR"

Bir toplumun kendi benliğini tanıması, dile getirmesi yolunda en önemli araçlardan birinin tiyatro olduğunu ifade eden Genç, "Tiyatro, gösteri ve vakit geçirme aracı değildir. Tiyatro, eğitici bir sanat dalıdır. İnsanların eğitilmesinde, düşüncelerin yayılmasında önemli rol oynar. İnsanları düşünmeye yöneltir. Kültür, bilgi, görgü alışverişine neden olur. Toplumda dinlemeyi, anlamayı, ince davranmayı, toplumsal kurallara uymayı öğretir. İnsan sevgisi aşılar. Toplumun geleneklerini, adetlerini yaşatır. Çocukları, gençleri iyiye, güzele, doğruya, sevgiye yöneltir" diye konuştu.

"EN BÜYÜK PROJELERİMİZDEN"

Tiyatro sevgisinin çocuklara küçük yaşlarda kazandırılması gerektiğini belirten Genç, "Çocukları çağdaş, kültürlü, bilinçli, yurtsever birer kişi olarak yetiştirmek için onlara tiyatro sevgisi verilmelidir. Tiyatro Okulu'nu açmamızdaki ana gaye budur. Bir ilçe belediyesi olarak Samsun ve Karadeniz'de bir ilki daha gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. İnşallah şehrimize 3 bin kişilik bir tiyatro salonu kazandırmak ve Samsunlu gençlerimizin yer aldığı şehir tiyatrosunu yapmak istiyoruz. Tiyatro Okulu bunun alt yapısını oluşturmaktadır. En büyük projemiz olarak Mavi Marmara projesini görüyorum. Tiyatro Okulumuz Mavi Marmara'dan sonraki kültürel anlamda en büyük projemizdir" Şeklinde konuştu.

Başkan Genç, aileleri çocuklarını Tiyatro Okulu'na göndermeleri çağrısında da bulundu. Açılışın ardından törene katılanlar Karagöz-Hacivat oyununu izledi. Çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Genç, onlarla hatıra fotoğrafı çekinmeyi de ihmal etmedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Canik'ten Tiyatro Okulu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0