SAMSUN

Canik'ten Kadınlara Perspektif Kursu

 
 190
Canik'ten Kadınlara Perspektif Kursu - Canik Belediyesi, düzenlediği Perspektif Kursu ile ilçedeki kadınları hem sanatla buluşturuyor hem de onlara ek gelir imkanı sağlıyor
Bafra Haber

 |  - Canik Belediyesi, düzenlediği Perspektif Kursu ile ilçedeki kadınları hem sanatla buluşturuyor hem de onlara ek gelir imkanı sağlıyor

Canikli kadınlara yönelik meslek edindirme ve hobi kursları düzenleyen Canik Belediyesi, Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde bulunan 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi'nde perspektif kursunu ilçedeki kadınlarla buluşturuyor. Eşi Nimet Genç ile birlikte 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi'ni ziyaret eden Başkan Osman Genç, resme ve fotoğrafa hayat veren sanat olarak da bilinen perspektif sanatını öğrenmek için kursa katılan bayanların da misafiri oldu.

HEM HOBİ, HEM EK KAZANÇ

Son derece başarılı çalışmaların yapıldığı kursta ortaya çıkan eserler büyük beğeni toplarken, Başkan Osman Genç, kursa katılan bayanlarla sohbet etti. Kurs öğretmenlerinden perspektif sanatının incelikleri hakkında bilgi alan Başkan Genç, "Kadınlarımız geliştikçe, şehrimiz de gelişir. Çünkü çocuklarımızı geleceğe hazırlayanlar annelerimizdir. Birçoğumuzun ismini bile duymadığı kursları belediyemiz hanım kardeşlerimizle buluşturuyor. Perspektif kursu hem hobi amaçlı yapılabilecek, hem de ek kazanç elde etmek için yapılabilecek bir kurs" dedi.

KURSLAR ÜCRETSİZ

Canik'te bugüne kadar düzenledikleri kurslarla binlerce bayanı sertifika sahibi yaptıklarına işaret eden Genç, "Düzenlediğimiz kurslar sayesinde bayanlar kendilerini geliştirirken, ev ekonomilerine katkıda bulunabiliyor. Bu yönden kişisel gelişime yönelik bu tür kurslarımızı çok önemsiyoruz. İnşallah bundan sonra da bu tür kurslarımızı devam ettireceğiz. Hanım kardeşlerimizden isteğimiz ücretsiz olarak düzenlediğimiz kurslarımıza katılsınlar" diye konuştu.

Zemine yapıştırılan posterin üzerine motiflere göre kesilen hamurların yapıştırılması ile oluşturulan tablolarda, motifler kabartılarak ön plana çıkartılıyor. Bir perspektif düzeni ile derinlik kazanan tablolar üç boyutlu bir görünüm alıyor. Cilalama işleminin ardından üç boyutlu tablo yapımı tamamlanıyor.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Canik'ten Kadınlara Perspektif Kursu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0