SAMSUN

Canik'ten Fırınlara Şafak Baskını

 
 77
Canik'ten Fırınlara Şafak Baskını - Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan unlu mamul üretim yerlerine şafak vaktinde baskın yaptı
Bafra Haber

 |  - Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan unlu mamul üretim yerlerine şafak vaktinde baskın yaptı

35 fırının denetlendiği baskında 13 işletmeye gerekli şartlara uymadıkları gerekçesiyle ceza kesildi.

Yaptıkları kontrollerle halk sağlığını korumayı amaçlayan Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bu sefer fırınlara şafak baskını düzenledi. Baskını sabaha karşı 04.30'da başlatan zabıta ekipleri, ilçede bulunan ekmek fırınlarını tek tek denetledi. Zabıta Müdürü Erol Balcı'nın yönetiminde toplam 35 fırına düzenlenen baskınlarda genel temizlik, hijyen kuralları, iş kıyafetleri, unların depolama şartları, üretimde kullanılan alet ve ekipmanın temizliği, ekmek ve pide gramajı kontrolleri yapıldı.

Kontrollerde oldukça titiz davranan ekipler, genel kurallara uymayan fırın sahiplerini uyarırken, 13 işletme genel şartlara uymadıkları gerekçesiyle cezai işlem uygulanarak encümene sevk edildi. Canik Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Erbay, denetimlerin bundan sonra da süreceğini belirterek, vatandaşların sağlığıyla oynanmasına asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.

"GÖZÜMÜZ ÜZERLERİNDE"

Halkın sağlığını korumanın kendileri için önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Yardımcısı Erbay, "Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz ilçe genelinde imalat ve satış yapan fırınları sürekli denetliyor. Bu denetimlerdeki amacımız vatandaşlarımızın sağlığıyla oynanmasını engellemek. Fırınlarımızın çoğu genel şartlara uysa da, özellikle temizlik ve hijyen konusuna önem vermeyen fırınlara gerekli cezai işlem uygulanmıştır. Amacımız halkımızın sağlığını korumak. Gözümüz bundan sonra da bu tür işletmelerin üzerinde" dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Canik'ten Fırınlara Şafak Baskını içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0