SAMSUN

Canik'ten Dünya Şampiyonluğu Başarısı

 
 67
Canik'ten Dünya Şampiyonluğu Başarısı - Samsun Canik Belediyespor sporcusu Ali Topaloğlu, Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası'nda 100 metrede dünya şampiyonu oldu
Bafra Haber

 |  - Samsun Canik Belediyespor sporcusu Ali Topaloğlu, Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası'nda 100 metrede dünya şampiyonu oldu

Daha önce birçok şampiyonluğu bulunan Samsun Canik Belediyespor'un engelli sporcusu Ali Topaloğlu, yeni bir gurur daha yaşattı. Ali Topaloğlu, Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası'nda dünya şampiyonu olurken, gülle atma ve disk atma ile 400 metrede de dünya şampiyonluğu için yarışıyor.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Dünya Şampiyonu olan Ali Topaloğlu'nu tebrik etti. Elde edilen şampiyonluğun kendileri için çok anlamlı olduğunu belirten Başkan Genç, "Sporcularımızın elde ettiği uluslararası başarılar spora yaptığımız yatırımların ne kadar doğru olduğunu göstermektedir. Sporu ve sporcuyu her zaman desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

KISA ZAMANDA ÖNEMLİ BAŞARILAR

2013 yılında spora başlayan engelli sporcu Ali Topaloğlu, 2014 yılında Bölge Şampiyonalarında Gülle Atma ve 100 metrede Karadeniz ve Marmara Bölge Şampiyonu oldu. 2014 yılında Türkiye Özel Sporcular Atletizm Şampiyonası'nda Gülle Atma ve 100 metre koşuda Türkiye ikincisi olan Topaloğlu, 2015 yılında ise aynı şampiyoda bu kez Gülle Atma ve 200 metrede rekor kırarak Türkiye Şampiyonu oldu. Engelli Cüce Klasmanında Dünya Çocuk Oyunlarına katılan Ali Topaloğlu, Gülle ve Cirit Atmada Dünya 3.'lüğünü elde etti.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Canik'ten Dünya Şampiyonluğu Başarısı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0