SAMSUN

Canik'ten Bangladeş'e 10 Su Kuyusu

 
 407
Canik'ten Bangladeş'e 10 Su Kuyusu - Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Kurban Bayramı'nda Bangladeş'te Canik Belediyesi ve IHH işbirliğiyle açılan 10 adet su kuyusunun açılışını yapacak
Bafra Haber

 |  - Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Kurban Bayramı'nda Bangladeş'te Canik Belediyesi ve IHH işbirliğiyle açılan 10 adet su kuyusunun açılışını yapacak

Dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan ve özellikle çocukların ölümüne yol açan susuzluk problemini dikkate alan Canik Belediyesi, "Hiç Kimse Susuz Kalmasın" düşüncesiyle geliştirdiği proje kapsamında İHH İnsani Yardım Vakfı koordinatörlüğünde Bangladeş, Çad ve Somali'de 10 adet su kuyusu açtı. Başkan Osman Genç, Kurban Bayramı'nda Bangladeş'e giderek, düzenlenecek toplu açılış töreninde biri şadırvan olmak üzere 10 adet su kuyusunu hizmete açacak. Başkan Genç, 6 günlük Bangladeş ziyareti boyunca bir dizi temaslarda da bulunacak.

10 ADET SU KUYUSU AÇILACAK

Bangladeş ziyaretimiz esnasında bir dizi temaslarda bulunacaklarını da ifade eden Başkan Genç, "Açacak olduğumuz su kuyularına Samsun Canik Belediyesi adı verilecek. Böylece şehrimiz adına bir hizmet gerçekleştiriyor olmamız önemli diye düşünüyorum. Burada, su kuyularını hizmete açmamızın yanında Dakka Büyükelçiliği, Konsolosluk, TİKA Bangladeş Başkanı, Yerel Belediye Başkanı ve İHH koordinatörlüğünde bölgede yaptırılan yetimhaneleri ziyaret edeceğiz. Ayrıca Türkiye'deki Müslüman kardeşlerimizin Bangladeş'e gönderdikleri kurbanların kesim ve dağıtımına şahitlik edeceğiz. Bu bakımdan insanlık adına önemli işler başaran İnsani Yardım Vakfı'nı da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

BAŞKA ÇOCUKLAR ÖLMESİN

Dünyada 1.8 milyonu olmak üzere 3,5 milyon insanın kirli sulardan dolayı hayatını kaybettiğine dikkat çeken Başkan Genç, "Dünyada 1 milyarı aşkın insan temiz suya erişemiyor. Dünyada her gün 4 bin 900, her yıl ise toplam 1.8 milyon çocuk kirli sulardan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle ölüyor. Yani bu her 4 saatte bir, içerisinde 800'ü aşkın çocuğun bulunduğu bir uçağın düşmesine eşdeğer. Biz de bundan hareketle başka çocuklar ölmesin diye açtığımız 10 adet su kuyusunu inşallah hizmete insanlarımızın hizmetine sunacağız. Canik Belediyesi olarak böyle anlamlı bir hizmete imza atıyor olmak bizleri son derece mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Canik'ten Bangladeş'e 10 Su Kuyusu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0