SAMSUN

Canik'te Kapıcılar Haklarını Öğrendi

 
 109
Canik'te Kapıcılar Haklarını Öğrendi - Canik Kent Konseyi tarafından düzenlenen eğitim toplantısında, apartman görevlilerine İş Kanunu ve Kat Mülkiyeti Kanunu'ndan kaynaklanan hak ve sorumlulukları anlatıldı
Bafra Haber

 |  - Canik Kent Konseyi tarafından düzenlenen eğitim toplantısında, apartman görevlilerine İş Kanunu ve Kat Mülkiyeti Kanunu'ndan kaynaklanan hak ve sorumlulukları anlatıldı

Canik Kent Konseyi toplumun değişik kesimlerine yönelik eğitim toplantılarını sürdürüyor. Daha önce kapıcılara yönelik "İletişim" ve "Temizlik" eğitimlerinin ardından şimdi de kapıcılar hak ve sorumluluklarını öğrendi. Canik Kent Konseyi tarafından Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi Seminer Salonu'nda düzenlenen eğitim toplantısında kapıcılara İş Kanunu ve Kat Mülkiyeti Kanunu'ndan kaynaklanan hak ve sorumlulukları Av Birgül Bilgin tarafından anlatıldı.

HAKLARINI BİLMİYORLAR

Günlük hayatta apartman ve sitelerin birer apartman görevlisinin bulunduğuna işaret eden Av. Bilgin, kapıcıların yapmakla yükümlü oldukları görevlerini ve sahip oldukları haklarını halen tam olarak bilinmediğini söyledi. Bilgin, "Kapıcılar, 4857 sayılı İş Kanunu ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası hükümleri kapsamındadır. Kanun maddesi kapıcılık mesleği için de geçerlidir. Konut kapıcıları, taşınmazın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, güvenliklerin sağlanması, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi, kaloriferlerin yakılması ve bahçenin düzenlenmesi ve bakımı gibi hizmetleri gören kişidir. Ancak apartman görevlilerinin de hakları vardır" dedi.

FARKINDALIK EĞİTİMLERİ

Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan da, yaptıkları etkinlikler ve düzenledikleri eğitim toplantıları ile farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Kılınçarslan, "Canik Kent Konseyi olarak toplumun her kesimine ve farklı meslek gruplarına yönelik olarak eğitimler düzenliyoruz. Bunlardan birisi de apartman görevlilerimiz. Daha önce kendilerine iletişim ve temizlik eğitimleri vermiştik. Şimdi ise, günlük yaşamın önemli bir parçası olan kapıcılarımız hem sorumluluklarını hem de haklarını bilsin istedik. Son derece faydalı bir eğitim olduğuna inanıyorum. Düzenlediğimiz bu eğitimlerden apartman görevlilerimiz de memnun kalıyor" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Canik'te Kapıcılar Haklarını Öğrendi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0