SAMSUN

Canik'te 'Bilim Fuarı' Açıldı

 
 98
Canik'te 'Bilim Fuarı' Açıldı - Samsun'un Canik ilçesinde Fatih İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından "4006 Tübitak Bilim Fuarı Projesi" kapsamında ikincisi düzenlenen 'Bilim Fuarı' düzenlenen törenle açıldı
Bafra Haber

 |  - Samsun'un Canik ilçesinde Fatih İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından "4006 Tübitak Bilim Fuarı Projesi" kapsamında ikincisi düzenlenen 'Bilim Fuarı' düzenlenen törenle açıldı

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Aydın Peker ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar ile velilerin katıldığı açılış töreni, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, inovasyonun önemine dikkat çektiği konuşmasında, bilimsel çalışmalara meraklı gençlere kurdukları Proje Geliştirme Birimi ile destek verdiklerini söyledi.

PROJE GELİŞTİRME BİRİMİ

Açılış öncesi konuşan Başkan Genç, "Bilginin ön plana çıktığı 21. yüzyılda kendimizi sürekli yenilemeliyiz. Bu manada bu çağda inovasyon büyük önem taşıyor. Çünkü sürdürülebilir gelişim inovasyondan geçmektedir. Biz de bunun farkında olarak gençlerimiz için belediyemiz bünyesinde Proje Geliştirme Birimi kurduk. Bütün gençlerimizi bu birime mutlaka bekliyoruz. Araştırma yapan, buluş gerçekleştiren mucit, bilimsel çalışmaları seven gençlerimize kapımız her zaman açık" dedi.

GURURLANDIRAN ÇALIŞMALAR

İyi bir gelecek için eğitimin önemine de işaret eden Başkan Osman Genç, "Fatih İmam-Hatip Ortaokulu öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Öğrencilerimiz bugün burada sergiledikleri çalışmalarla bizleri gururlandırmanın adına, gelecek adına daha da umutlandırmıştır. İnanıyorum ki gençlerimiz ülkemiz ve insanlık için çok daha güzel ve başarılı çalışmalara imza atacaklardır" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar ve Okul Müdürü Zekeriya Özkan da, bilim ve teknolojide ilerlemenin yolunun çocukların bu tip çalışmalar içerisinde olmasıyla gerçekleşebileceğine işaret etti.

ÇANAKKALE PROJESİ BEĞENİLDİ

Öğrencilerin merak, keşif, tasarım ve üretim duygularını yaşayıp ortaya koyduğu projelerin sergilendiği ve 30 öğretmenin rehberliğinde 128 öğrencinin görev aldığı fuardaki, çalışmaları inceleyen Başkan Genç, öğrencilerden eserleri hakkında bilgi aldı. Şölen havasında gerçekleşen ve 76 projenin yer aldığı fuarda, Çanakkale Şehitliği'nin maketinin yapıldığı "100. Yılında Çanakkale" adlı proje dikkat çekti. İlçedeki okulların öğretmen, öğrencilerinin de ziyaret ettiği fuara, velilerin de ilgisi oldukça yoğundu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Canik'te 'Bilim Fuarı' Açıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0