SAMSUN

Canik'e Devlet Üniversitesi Yök'te

 
 271
Canik'e Devlet Üniversitesi Yök'te - Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "2
Bafra Haber

 |  - Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "2

devlet üniversitesi için Düvecik'te 138 dönüm yer ürettik. Yerimizi Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne devrettik ve 2. devlet üniversitesinin kuruluşu için YÖK'e başvuru yapıldı" dedi.

Her çarşamba günü düzenlenen halk gününde vatandaşlarla buluşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, hem vatandaşları dinliyor, sorunları çözüme kavuşturuyor hem de zaman zaman onlarla sohbet ediyor. Canik halkının kendilerini hizmet için icraat makamına seçtiğine işaret eden Başkan Genç, "Bizim, Başbakanımızın ülkemiz için koyduğu ilk hedef olan 2023 yolunda kaybedecek tek bir dakikamız dahi yoktur. Onun için ilçemizi hız kesmeden geleceğe hazırlıyoruz. Daha şimdiden, seçim öncesi verdiğimiz sözlerin birçoğunu yerine getirdik" diye konuştu.

4 AYDA 11 BÜYÜK PROJE

Canik'te geride kalan 10 yılda eğitimden sağlığa, kültürden spora kadar onlarca projeyi hayata geçirdiklerine ve özel sektörü ilçeye çektiklerine işaret eden Başkan Genç, "Tek tek saymaya gerek yok. Halkımız zaten Canik'te neler yaptığımızı biliyor. Yeni hizmet binamız ve Adnan Menderes Demokrasi Meydanımızla geçen dönemki hizmetlerimizi taçlandırdık. Canik bugün bütün kültür ve spor etkinliklerinin yapıldığı bir ilçe haline geldi. Ancak bunlar asla yeterli değil. Halkımıza daha fazla hizmet için hızımızı hiç kesmiyoruz ve durmadan çalışıyoruz. 30 Mart'tan sonra 4 ay gibi kısa bir sürede 11 önemli projemizi hayata geçiriyoruz" şeklinde konuştu.

FİDAN-İNTERNET-KENTSEL DÖNÜŞÜM

Yeni dönemde hayata geçirilen ve başlanılan projelerden de bahseden Başkan Genç, şöyle konuştu: "Hiç zaman kaybetmeden ileride büyük bir ormana dönüşeceğine inandığımız "Bir Bebek, Bir Fidan" projemizi başlattık. Bu projemiz için yerimizi ayarladık. İnşallah Canik'te her yeni doğan bebeğimizin dikili bir ağacı olacak. Söz verdiğimiz 'Ücretsiz İnternet'ten vatandaşlarımız yararlanıyor. 200 Evler Mahallemizde yaptığımız 'Spor, Eğitim ve Etüt Merkezi'mizi açarak halkımızın hizmetine sunduk. Yine kentsel dönüşüm projemiz kapsamında Soğuksu'da dönüşüm çalışmalarına başladık ve halkla görüşmelerimiz sürüyor. Burada halkımızdan yüzde 70 onay alırsak inşallah Soğuksu'da da Kentsel Dönüşüm'ü sağlayıp, yeni bir yaşam alanı oluşturacağız."

2. DEVLET ÜNİVERSİTESİ VE TOPTEPE

İlçeye ve Samsun'a büyük eserler kazandırmak için çalıştıklarını dile getiren Genç, sözlerini şöyle tamamladı: " '2. devlet üniversitesi' için Düvecik'te 138 dönüm yer ürettik. Yerimizi Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne devrettik ve 2. devlet üniversitesinin kuruluşu için YÖK'e başvuru yapıldı. Bu dönem 2. devlet üniversitesi için de yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Toptepe'ye muhteşem bir tesis kazandıracağız. Park ve eğlence merkezi olacak olan 'Toptepe Rekreasyon Projesi' çalışmamızı başlattık. Bunların haricinde belediyemize yeni katılan mahallelerimiz için 'Köy Okulları ve Cami Çevre Düzenlemesi' projesini de uyguluyoruz. 'Down Kafeterya', 150 metre çapında 'Dev Dönme Dolap', 'Hacıismail Mahallesi Güzel Evim, Mutlu Geleceğim' Projelerimizi de inşallah hayata geçireceğiz. Bu projelerimiz için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor."

OYUN VE OYUNCAK MÜZESİ

Başkan Genç, aileleriyle birlikte halk gününe gelen çocuklarla da yakından ilgilendi. Çocuklarla sohbet eden Genç, minikleri sevip fotoğraf da çektirdi. Çocuklara bir de müjde veren Başkan Genç, Canik'te 'Oyun ve Oyuncak Müzesi' kuracaklarını, bunun için çalışmaları başlattıklarını sözlerine ekledi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Canik'e Devlet Üniversitesi Yök'te içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0