SAMSUN

Canik, Vali Şahin'i Ağırladı

 
 72
Canik, Vali Şahin'i Ağırladı - Canik Belediyesi tarafından açılan Tiyatro Okulu kapsamında düzenlenen Tiyatro Günleri'nin konuğu Samsun Valisi İbrahim Şahin oldu
Bafra Haber

 |  - Canik Belediyesi tarafından açılan Tiyatro Okulu kapsamında düzenlenen Tiyatro Günleri'nin konuğu Samsun Valisi İbrahim Şahin oldu

Çocuklara tavsiyelerde bulunan ve çocuklarla birlikte tiyatro keyfi yaşayan Vali Şahin, Tiyatro Okulu kuran Canik Belediyesi'ni de tebrik etti.

Her hafta bir rol model insanın katıldığı Canik Belediyesi Tiyatro Günleri'nin bu haftaki konuğu Samsun Valisi İbrahim Şahin oldu. Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İlçe Kaymakamı İlhan Turgut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Başkan Yardımcısı Alican Usta ile Kocatepe İlkokulu öğrencilerinin katıldığı Tiyatro Günleri'nde çocuklarla sohbet eden Vali Şahin, miniklere başarılı olmanın sırlarını anlattı ve onlara tavsiyelerde bulundu.

"ÇOCUKLAR ARTIK YERLİ ÇİZGİ FİLM İZLİYOR"

TRT Genel Müdürlüğü döneminde Türkiye'yi çizgi filmde dışa bağımlı olmaktan kurtardıklarına işaret eden Vali Şahin, "Yıllardır çizgi filmde dışa bağımlıydık ve çocuklarımız dış ülkelerden satın aldığımız çizgi filmlerin yansıttığı algılarla yetişiyordu. TRT Genel Müdürlüğü görevini yürütürken Pepe, Keloğlan gibi yerli çizgi filmleri üreterek çocuklarımıza kendi kültürümüze uygun çizgi filmler sunduk. Artık Türkiye büyük oranda çizgi filmde dışa bağımlılıktan kurtulmuştur. Geleceğimiz olan çocuklarımız adına bunu başarmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

VALİ ŞAHİN'DEN GENÇ'E TEBRİK

Okuyan, kendini geliştiren ve üreten bir gençlik arzu ettiklerini de dile getiren Vali Şahin, çocuklara tavsiyelerde bulunarak, "Gereğinden fazla televizyon izlemeyin. Bol bol kitap okuyun, kültürel ve sanatsal etkinliklerde yer alın" diye konuştu. Tiyatro Okulu'nu kuran Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i de tebrik eden Vali Şahin, "Bu Tiyatro Okulu diğer belediyelerimize de örnek olmalı. Özellikle Tiyatro Okulu çerçevesinde düzenlenen Tiyatro Günleri'nde başarılı olmuş kişilerin çocuklarımızla buluşması çok anlamlı. Bu bakımdan Canik Belediyemizi ve Başkanımızı kutluyorum" şeklinde konuştu.

YENİ MEDENİYET TASAVVURU

Hedeflerinin, yeni neslin inşası kapsamında milli ve manevi değerleriyle birlikte yetişen bir gençlik olduğunu dile getiren Başkan Genç de, şunları söyledi: "Yeni medeniyet tasavvurunu oluştururken, geleceğimiz olan çocuklarımızı kültürel ve sanatsal etkinliklerle buluşturarak, onların daha iyi düşünmesini ve gelişmesini amaçlıyoruz. Çünkü tiyatro insanları düşünmeye yöneltir. İnsan sevgisi aşılar. Çocukları, gençleri iyiye, güzele, doğruya, sevgiye yöneltir. Her hafta bir konuk alarak çocuklarımıza hem tiyatroyu sevdiriyoruz hem de rol modellerle onlara hayatı öğretiyoruz. Sayın Valimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum."

HAFTA İÇİ HER GÜN TİYATRO KEYFİ

Sohbetin ardından Vali Şahin ve beraberindekiler çocuklarla birlikte Canik Belediyesi Tiyatro Okulu Genel Sanat Yönetmeni Cihat Faruk Sevindik tarafından sahnelenen Hacivat-Karagöz gölge oyununu izledi. Hafta içi her gün iki seans halinde düzenlenen Tiyatro Günleri'ne bugüne kadar bini aşkın çocuk katıldı. Tiyatro Günleri etkinliği eğitim-öğretim dönemi sonuna kadar devam edecek.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Canik, Vali Şahin'i Ağırladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0