SAMSUN

Canik, Samsun Cimnastik Kulübü'nü Bünyesine Katıyor

 
 111
Canik, Samsun CimnastikKulübü'nü Bünyesine Katıyor - Samsun'un 1
Bafra Haber

 |  - Samsun'un 1

Lig'deki tek takımına ve büyük bir sporcu ordusuna sahip olan Canik Belediyesi, Samsun Cimnastik Kulübü'nü de bünyesine katıyor.

Samsun'da faaliyetlerini kendi imkanları ile sürdüren Canik Cimnastik Kulübü, spora verdiği destek ve yaptığı yatırımlar nedeniyle Canik Belediyesi bünyesine katılıyor. Antrenörler Rıfat Çağdaş Keskür ve Zeyno Ünal ile birlikte kulüp bünyesindeki sporcular ve velileri Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i makamında ziyaret etti. Canik Belediyesi olarak ilk yatırımı spora yaptıklarını belirten Başkan Genç, "Canik artık sporda da markadır" dedi.

"ÖNEMLİ SPOR TESİSİ KAZANDIRDIK"

Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette misafirleriyle sohbet eden Başkan Genç, "Türkiye'nin önemli cimnastik salonlarından birisi olan Canik Cimnastik Salonu'nu biz talep ettik ve arsasını verdik. Sağolsunlar Bakanlarımızla birlikte şehrimize böyle güzel bir spor tesisini kazandırdık. Spor alt yapısı sağlam olunca başarı da kendiliğinden gelir. İnanıyorum ki burada yetişecek çocuklarımız önemli başarılara imza atacaklardır" diye konuştu.

"İLK YATIRIMIMIZ SPORA"

Canik'te her alanda bir dönüşüm yaşandığını ifade eden Genç, "Canik Belediyesi olarak ilk yatırımımızı Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi'ni hayata geçirerek spora yaptık. Bugün Canik Belediyesi olarak 2 bin 500'ün üzerinde sporcu ordumuz var. Yine Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsümüz içerisinde bulunan etüt merkezlerimizde bin 800 civarında öğrencimiz var. Ayrıca Tiyatro Okulu açtık. Yani 5 bin civarında gencimiz bulunuyor. Çocuklarımızı doğru yetiştirirsek gelecek bize ait olur. Bütün amacımız gençlerimizi bilgili, donanımlı şekilde geleceğe hazırlamaktır" şeklinde konuştu.

"GENÇLERE DESTEĞİMİZ SÜRECEK"

Canik Belediyesi olarak spora büyük önem verdiklerini dile getiren Genç, "Bildiğiniz gibi Bayan Basketbol Takımımız Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden tek Samsun takımı. Yani Samsun'un marka değerlerinden birisidir. Kültürde, sanatta, eğitimde olduğu gibi Canik sporda da bir markadır. Gençlerimizi desteklemeye, onlarla birlikte olmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki buradaki çocuklarımız ileride büyük başarılar elde edeceklerdir" ifadelerini kullandı.

Velilere de seslenen Başkan Genç, şunları söyledi: "Spor yapan çocuklarımız, gençlerimiz yaşantısı ve davranışları ile de örnek olmak zorundadır. Spor yapanlar zararlı alışkanlıklardan uzak durur, derslerinde başarılı olur. Onun için çocuklarımızı mutlaka spora yazdıralım ve teşvik edelim. Canik Belediyesi olarak önemli bir spor altyapısına sahibiz."

"CANİK, SPORDA ÖNCÜ"

Faaliyetlerini Canik Belediyespor çatısı altında sürdürecek olmaktan mutluluk duyacaklarını vurgulayan antrenör Rıfat Çağdaş Keskür de, "Kulübümüzün, sporda öncü olan Canik ailesine katılması ve sporcularımızın Canik Belediyespor formasıyla yarışacak olması çok anlamlı. Amacımız cimnastik sporunu sevdirmek ve yaygınlaştırmak. İnşallah başkanımızın bize verdiği desteğe karşılık bizler de başarılar elde edeceğiz" dedi.

Sporcu velileri de desteklerinden dolayı Başkan Osman Genç'e teşekkür etti. Başkan Genç, kendisini ziyarete gelen minik cimnastikçi Azra'yı da koltuğuna oturtarak bir süre onunla sohbet etti. Minik Azra, ileride başarılı bir sporcu olacağına dair Başkan Genç'e söz verdi. Ziyaretin sonunda Başkan Genç, misafirlerine kumbara olan Mavi Marmara maketi hediye etti.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Canik, Samsun Cimnastik Kulübü'nü Bünyesine Katıyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0