SAMSUN

Canik Kurbana Hazır

 
 323
Canik Kurbana Hazır - Canik Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların kurbanlık ihtiyaçlarını rahat sağlaması için hazırlıklarını tamamladı
Bafra Haber

 |  - Canik Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların kurbanlık ihtiyaçlarını rahat sağlaması için hazırlıklarını tamamladı

Halkın rahat ve fiziken uygun mekanlarda kurban alımına yardımcı olmak ve oluşabilecek olumsuz görüntülerin önüne geçmek amacıyla harekete geçen Canik Belediyesi, tedbirini şimdiden alarak yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Dereler Mahallesi mevkisinde vatandaşların bütün ihtiyaçlarını giderebilecekleri kurban satış yerini hizmete soktu.

Önceki yıllarda vatandaşların ve hayvan satıcılarının memnun kaldığı aynı alanı bu yıl da kurban satış alanı olarak belirleyen Canik Belediyesi, çevre yolu kenarına 100 metrekarelik 90 parselden oluşan ve içerisinde otoparkı, tuvaleti, kantar yeri ve mescidi bulunan modern bir satış sahası inşa etti. Elektrik ve su ihtiyaçlarının da giderildiği satış yerinde prefabrik konutlar da yer alıyor. Vatandaşların ibadetlerini sağlıklı, güvenilir ve huzurlu bir ortamda yerine getirebilmesi için gerekli bütün tedbirleri alan belediye, kurban bayramının ilçede bayram havasında kutlanması için yoğun mesai harcıyor.

VETERİNER HEKİM VAR

Halkın kurban bayramını sağlıklı ve hijyenik bir ortamda idrak edebilmesi için gerekli tüm önlemleri aldıklarını söyleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Öncelikle Kurban Bayramı öncesi ilçemize giriş yapan kurbanlıkların hemşehrilerimize sağlıklı bir ortamda ulaşması ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla ilçemizde kurban satış yeri inşa ettik. Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimiz belirlenen satış noktası dışında kurbanlık satışı yapılmasına izin vermeyecek. Ayrıca belirlediğimiz satış noktasındaki kurbanlıklar, görevli uzman veteriner hekimlerin kontrolünden geçerek satış alanına giriş yapıyor. Yapılan bu çalışmayla insan sağlığı için tehlike arz eden kurbanlıkların satışına izin verilmeyecek" dedi.

KURBANLIK KESİM YERLERİ

Öte yandan, Canik Belediyesi kurbanlık kesim yeri olarak ilçede 5 ayrı nokta belirledi. Buna göre vatandaşlar, Fatih Parkı (Cami alanı), Gaziosmanpaşa Mahallesi Aydınoğulları Sokak, Dereler mevkisinde (Kurbanlık satış yeri) kurban kesimi gerçekleştirebilecek.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Canik Kurbana Hazır içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0