SAMSUN

Canik, Dünya Standartlarında

 
 327
Canik, Dünya Standartlarında - Canik Belediye Başkanı Osman Genç, kalkınmanın temel taşlarından biri olan standardın tarihte ilk kez Sultan 2
Bafra Haber

 |  - Canik Belediye Başkanı Osman Genç, kalkınmanın temel taşlarından biri olan standardın tarihte ilk kez Sultan 2

Bayezıd tarafından uygulandığına işaret ederek, "Biz standartları dünyada ilk uygulayan ecdadımızın torunları olarak dünya standardında bir belediye oluşturuyoruz. Yeni Türkiye'de, yepyeni bir belediyecilik anlayışına sahibiz" dedi.

TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemleri Standardı kapsamında Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Canik Belediyesi çalışanlarına yönelik düzenlenen eğitim semineri sona erdi. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, TSE Samsun Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı, TSE Samsun Ürün Belgelendirme Müdürlüğü yetkilisi Kimya Mühendisi Yasin Duru, Başkan Yardımcısı, Birim Müdürleri ve çalışanların katıldığı sertifika töreninde, eğitim programına katılan belediye çalışanları sertifikalarını aldı. Meclis Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Başkan Genç, Dünyanın bugünkü manada ilk standardını 1502 yılında Sultan 2. Bayezid tarafından getirildiğini hatırlatarak, standartları ilk uygulayan ecdadın torunları olarak dünya standartlarında bir belediye oluşturduklarını söyledi.

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ

Bilgi ve bilişim çağı olan 21. yüzyılda eğitimin önemine işaret eden Başkan Genç, "Kalkınmanın temel taşlarından biri olan standardın önemi yüzyıllar önce Türkler tarafından kavranmıştır. Biz de bunun farkında olarak uyguladığımız yeni sistemlerle belediyemizi dünya standartlarına kavuşturduk. Ancak bu standartları tescilleyen kurum tabi ki Türk Standartları Enstitümüz. Bunun için uluslararası bir yönetim standardı olan TS EN ISO 9001:2008 standardının şartlarını karşılayacak bir kalite yönetim sistemini belediyemize kurmak amacıyla çalışma başlatmıştık. Bu kapsamda çalışanlarımızın almış olduğu eğitimi çok önemsiyoruz. Artık vatandaş odaklı hizmet anlayışımızı Kalite Yönetim Sistemi ile taçlandıracağız. Bu sistemin hayata geçmesiyle birlikte hizmetlerimizi uluslararası standartta, etkin ve kaliteli bir anlayış içerisinde yürüteceğiz" dedi.

YENİ TÜRKİYE'DE YEPYENİ BELEDİYECİLİK

Artık yeni bir Türkiye'nin olduğunu da vurgulayan Başkan Osman Genç, "Yaşadığımız çağda kurumsallaşma çok büyük önem taşıyor. Özellikle halkla birebir ilişkili olan, halka hizmet götüren belediyeler için bu önem daha da artıyor. Biz göreve başladığımız ilk andan itibaren kurumsallaşma yolunda çok önemli adımlar attık ve kurumsal bir belediye ortaya çıkardık. Artık yeni bir Türkiye var. Yeni bir yönetim, yeni bir anlayış var. Yeni Türkiye'de yepyeni belediyecilik anlayışı olmalı. Kurumsallaşmayı tamamlamış, değişim ve dönüşüme açık bir belediyeciliği biz zaten başarmıştık. Teknolojik yapısı ile dikkat çeken yeni hizmet binamızda kalite standardımızı ülkemizin ve dünyanın en önemli standartlar teşkilatlarından biri olan Türk Standartları Enstitüsü'nden alacağımız belge ile tescilleyeceğiz. Şimdi TS EN ISO 9001:2008 standardı ile Canik Belediyesi dünyanın her yerinde geçerli olan bir standart belgesine sahip olacak. Bu da Canik Belediyesi'nin dünya standartlarını yakaladığı anlamına geliyor. Bu vesileyle TSE yetkililerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

TECRÜBE KOKAN BİR BELEDİYE

Canik Belediyesi'nin tecrübe kokan bir belediye olduğunu ifade eden Türk Standartları Enstitüsü Samsun Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı da, "Canik'te çevreye, insana saygılı ve toplumsal sorumluluğu olan bir belediye gördük. Canik Belediyesi zaten bu konuda iyi. İnşallah Canik'teki bu çalışma Karadeniz Bölgesi'nde de iyi bir örnek olacaktır. Canik Belediyemizin alacağı bu belge uluslararası bir belgedir. Bu bakımdan önem taşıyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Genç, Kaygı ve Duru, eğitim alan belediye çalışanlarına belgelerini verdi. Tören sonunda Başkan Osman Genç, TSE Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı'ya seramikten Osmanlı kaftanı hediye etti.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Canik, Dünya Standartlarında içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0