SAMSUN

Canik, Çocuk Ve Gençleri Geleceğe Hazırlıyor

 
 294
Canik, Çocuk Ve Gençleri Geleceğe Hazırlıyor - Canik Belediyesi, hayata geçirdiği Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Merkezi ile çocuk ve gençleri geleceğe hazırlıyor
Bafra Haber

 |  - Canik Belediyesi, hayata geçirdiği Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Merkezi ile çocuk ve gençleri geleceğe hazırlıyor

İçinde çocuklar ve gençlere yönelik kreş, anaokulları, Canik Akıl Küpü ve Etüt Merkezi, Kariyer Gelişim Merkezi, Gençlik Merkezi gibi eğitim tesisleri bulunan dev kampüs, kadınlar için 8 Mart Aile Okulu ve Egitim Merkezi ile yaşlılar için İkinci Bahar Yaşam Merkezi gibi sosyal ve kültürel tesislerle her yaştan insana hitap ediyor.

Eğitime ve aileye yaptıkları yatırımı geleceğe yapılan yatırım olarak gördüklerini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Canik Belediyesi olarak geride bıraktığımız 10 yılda görevimiz olmamasına rağmen en büyük yatırımı eğitime yaptık. Mevcut okullarımızı iyileştirdik, eğitim yuvalarımızın bahçe, sıva, boya gibi fiziki ve teknolojik eksikliklerini giderdik. Kütüphaneler, konferans salonları yaptık. Bunların yanında 7 olan okulumuza 14 yeni eğitim yuvası daha ekleyerek okul sayımızı 21'e yükselttik. Canik artık anaokulundan üniversiteye tam bir eğitim merkezi" dedi.

Çocuk ve gençler için yaptıkları eğitim yatırımlarının yanında en fazla önem verdikleri konuların başında ailelerin geldiğine işaret eden Genç, "Kadınlarımız ve ailelerimiz için açtığımız 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi de Mevlana Eğitim, Kültür, Yaşam Kampüsü'nün içerisinde önemli bir yere sahip. Burada bayanlarımız düzenlenen kurslarla kendilerini geliştirirken, yine sosyal ve kültürel faaliyetlere imza atıyor. Anne-babalara yönelik düzenlenen 'aile' ve gençler için 'evlilik öncesi' eğitimleri ile sağlıklı ailelere imza atıyoruz. Yeni dönemde de eğitim önceliğimiz olacaktır. İlçemize bir fakülte ve ikinci bir devlet üniversitesi kazandırma yolunda önemli mesafeler aldık. Gençlerimiz için eğitime yatırıma devam edeceğiz" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Canik, Çocuk Ve Gençleri Geleceğe Hazırlıyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0