EDİTÖR

Çanakkale Zaferi, Kelikler İlköğretim Okulunda 2. Kez Kutlandı

 
 153
Çanakkale Zaferi, Kelikler İlköğretimOkulunda 2. Kez Kutlandı - 18 Mart Çanakkale Zaferi, Bafra Kaymakamı Halis Arslan`ın isteği üzerine Bafra Kelikler İlkokulunda 2. kez kutlandı.
Bafra Haber

 |  - 18 Mart Çanakkale Zaferi, Bafra Kaymakamı Halis Arslan`ın isteği üzerine Bafra Kelikler İlkokulunda 2. kez kutlandı.

Tüm Türkiye`de 18 Mart tarihinde yönetmeliklere uygun bir şekilde kutlanan Çanakkale Zaferi kutlamaları, Bafra Kelikler İlkokulunda da 18 Mart tarihinde kutlanmıştı.
18 Mart tarihinde Umre ziyaretinde olduğu bilinen Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Kelikler İlkokulundaki kutlamayı kendisi için tekrarlattı.
Kelikler İlkokulunda Kaymakam Arslan için tekrarlanan kutlamaya birkaç daire amiri ve okul müdürü katıldı.
Kutlamalar okul koridorunda gerçekleşti. Öğrencilerin ders gördüğü esnada, az sayıda öğrenci şiirler okudu. Etkinlik sonunda protokol Çanakkale Menüsü olarak bilinen üzüm hoşafı, yağlı buğday çorbası ve ekmek yedi.
Bafra Kaymakamlığı tarafından basına servis edilen haberde etkinlik, "Onların Menüleri Değil, Hedefleri Zengindir"  adlı proje olarak sunuldu.


KAYMAKAMLIK TARAFINDAN GÖNDERİLEN HABER

Kelikler İlköğretim Okulundan  "Onların Menüleri Değil, Hedefleri Zengindir" Projesi

Kelikler İlköğretim Okulunda "Çanakkale Savaşı ´nda Mehmetçiğin Yedikleri Üzüm Hoşafı, Yağlı Buğday Çorbası ve yarım ekmek " ikram Edildi.

Düzenlenen programa Bafra Kaymakamı Halis Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali KATİPOĞLU, resmi daire amirleri, askeri erkan ve okul öğrencileri ile velileri katıldı.

Programda öğrenciler Çanakkale şiirini okudular.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan; "Tarihte eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı`nın ve Türkiye Cumhuriyeti`ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur. Çanakkale Zaferi, bir milletin bütün yokluk ve imkânsızlıklarına rağmen vatanını yüksek bir ruh ve şuurla can pahasına nasıl savunduğunu gösteren bir mücadele destanı olarak insanlık tarihi içinde çok özel bir yere sahiptir. Millet olarak yokluk içindeyken bile "˜Çanakkale geçilmez` dedirten sağlam inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. Çanakkale Zaferi, sadece geçmişimizin bir aziz hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da milletimin hissiyatında son derece önemli bir yere sahiptir. Çanakkale Zaferi, milletimizi ihya edecek, kenetlendirecek, başarıya ulaştıracak kodları bünyesinde barındırmaktadır. O başarılı muharebenin bugünkü yurttaşları olarak o günlerde evinden çocuğundan çoluğundan ayrılarak cepheye giden askerlerimizin yediği yemeği yedik. Bu topraklarda yaşamamızı huzurla yurt edinmemizi sağlayan aziz şehitlerimizi ve aziz kumandan Mustafa Kemal Atatürk  ´ü her zaman minnetle anacağız. Kelikler Okulu öğretmen ve öğrencilerinin böylesine güzel bir program hazırlamalarından dolayı bende bu okulun öğrencilerini "Çanakkale`ye" geziye göndereceğim. Bu arada okulun birçok ihtiyaçlarını karşılayan boya ve badanasını yaptıran Bafra Ticaret Borsası Başkanı Namık Kibaroğlu`na da teşekkür ediyorum" dedi.

18 Mart`ta şehitlerimizin yediği çorba ve komposto Mehmetçik askerler tarafından dağıtıldı. Yemekten sonra tüm şehitler için dua edildi.

Programda son olarak ise, 2015 yılında Kelikler mahallesinde yapmış olduğu başarılı çalışmalarından dolayı Bafra Kaymakamı Halis Arslan tarafından muhtar Galip Erol`a başarı belgesi verildi.

Kelikler mahalle muhtarı Galip Erol, " almış olduğum bu başarı belgesi için tüm mahalle sakinlerimin adına Kaymakamımız Sayın Halis Arslan`a teşekkür ediyorum. Çalışmalarım konusunda bunda sonra daha fazlasını yapacağım"  dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Çanakkale Zaferi, Kelikler İlköğretim Okulunda 2. Kez Kutlandı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0