ULUSAL

Çanakkale Ruhu Anıtkabir`de

 
 137
Çanakkale Ruhu Anıtkabir`de - Anıtkabir`de nöbet tutan askerler, Çanakkale Savaşları`nın 100. yıl dönümü nedeniyle Çanakkale`de giyilen üniformaları giydi.
Bafra Haber

 |  - Anıtkabir`de nöbet tutan askerler, Çanakkale Savaşları`nın 100. yıl dönümü nedeniyle Çanakkale`de giyilen üniformaları giydi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ve beraberindeki heyetin Anıtkabir ziyaretinde çelengi Çanakkale Savaşı`nda Türk askerlerinin giydiği üniformaları giyen askerler taşıdı. Çanakkale Savaşları`nın 100. yıl dönümü tüm yurtta olduğunu gibi Ankara`da da kutlanmaya başladı. Sabah saatlerinde Anıtkabir`de nöbet tutan askerler üniformalarını değiştirerek, Çanakkale Savaşları`ndaki Türk askerlerinin giydiği üniformaları giydi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği askerler, 24 saat boyunca Çanakkale`de Türk askerlerinin giydiği üniformalarla nöbet tutacak.

Çanakkale Savaşları`nda giyilen üniformaları giyen askerler, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ve beraberindeki Yüksek Mahkeme üyelerinin Anıtkabir ziyaretinde de yer aldı. Anayasa Mahkemesi`nin 53. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir`i ziyaret eden Yüksek Mahkeme üyelerinin çelengini Çanakkale Savaşları`nda Türk askerlerinin giydiği üniformalı askerler taşıdı. Aslanlı yoldan yürüyerek Atatürk`ün mozolesinin önüne gelen Yüksek Mahkeme üyeleri, burada saygı duruşunda bulundu. Törenin ardından Anıtkabir Özel Defteri`ni imzalayan Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan, deftere şunları yazdı:
"Büyük Atatürk. Anayasa Mahkemesi`nin kuruluşunun 53. yıl dönümü nedeniyle üyelerimiz ve raportörlerimizle birlikte huzurdayız. Anayasa Mahkemesi olarak kurduğunuz ve emanet ettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti`nde anayasal ve bireysel adaletin tesisi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğimiz ve bu yolda aziz milletimize hizmete devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Ruhun şad olsun." 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Çanakkale Ruhu Anıtkabir`de içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0