GÜNDEM

Can Yücel Bafra`ya Geliyor

 
 1167
Can Yücel Bafra`ya Geliyor - Tiyatro Simurg Bafra`da perde açıyor.
Bafra Haber

 |  - Tiyatro Simurg Bafra`da perde açıyor.

"Sözcükler Can Yücel`i Özler"    oyunu 8 Mart 2015 akşamı Bafra`da izleyici ile buluşuyor. 

İlk gösterimini Temmuz 2009 da İzmir Urla`da yapan ardından İstanbul`un ve ülkenin dört bir yanında sergilenen oyun, ülkemizin Nasreddin Hoca, Şair Eşref, Neyzen Tevfik, Bal Mahmut geleneğinden bir yazarını, şairini konu alıyor. Can Yücel hem yazarlığı, hem şairliği hem çevirmenliği hem de sözlü edebiyatıyla üretmiş bir sanat insanımız. 

Can Yücel`in yaşama ve sanata bakışını konu alan oyunu Mehmet Esatoğlu derledi, yazdı ve yönetti. Bilgesu Ataman ve Mehmet Esatoğlu`nun sergiledikleri oyunun ışık ve efektini Timuçin Karaoğlu ve Hamit Demir hazırladı.  

8 Mart 2015 akşamı Bafra`da perde açacak oyunun başlama saati 19.00

Yer: Bafra Belediyesi Kültür Merkezi

 

Davetiye için irtibat telefon: 0506 402 8896

 

Bilgesu Ataman;

1984 yılında doğdu. 2001 yılında İstanbul`a geldi. Üniversitede İngiliz dili üzerine mütercim tercümanlık eğitimi gördü. 2004 yılında tiyatro çalışmalarına başladı. 2005 yılında Mehmet Esatoğlu`nun yazıp yönettiği Kıbrıs`ı konu alan "Eşekler Adasında İnsanlık Aranıyor"    oyununda rol aldı. Aynı oyunla Almanya`nın Köln, Oberhausen ve Hamburg kentlerinde sahne aldı. 2006 yılında düz metinlerden yola çıkarak oyun sahnelemeleri yapan Ataman, Onat Kutlar, Hasan Hüseyin, Müştak Erenus, Ataol Behramoğlu ve Kemal Özer`in yapıtları üzerinden değişik metinleri sergiledi. 2007 yılında bu metinleri de kapsayan "Yaz Ki Bahar Olsun"    oyununda yer aldı. 2008 yılında yazar Bilgesu Erenus`un kaleme aldığı "Tarih Böyledir"    oyununda başrolü oynayan Ataman, bu oyunla İstanbul, Bursa, Ankara, Samsun, Diyarbakır, Malatya, Adana, İzmir ve Antalya`yı kapsayan bir turneye çıktı. 2008 yazında Sivas`ta 1993 katliamını konu alan "Sivas Yandı Kaç Yıl Oldu"    oyununda rol aldı. 2009 yılında şair Can Yücel`in yaşamını ve yapıtlarını konu alan "Sözcükler Can Yücel`i Özler"    oyununda yer alan Ataman bu gösteriyi dört yıl içinde onlarca Anadolu kentinde izleyiciyle paylaştı. 2009 yılında Ataman`ın bir başka çalışması da 9 ayrı Anadolu kentinde perde açan "Başkanı Burnundan Yakala"    komedisi oldu. Sahne yaşamını Mehmet Esatoğlu`nun yazıp yönettiği "Öykülerde Türkülerde Anadolu"    gösterisiyle sürdüren Ataman ilk sinema deneyimini Çağan Irmak`ın "Ulak"    adlı filmiyle yaşadı. 2012 yılında "Adı Yeşilçam Belki de Türkiye"    oyununda yer alan Ataman, ilk gösterimi Haziran 2013 de yapılan olan "Haydi Bir Şey Söyle"    oyunuyla sahne yaşamını sürdürdü. Bugün Samsun`un Bafra ilçesi, Doğanca İlkokulu`nda İngilizce öğretmeni olarak yaşamını sürdürmektedir. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Can Yücel Bafra`ya Geliyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0