SAMSUN

Çağlayan: "Nevruz Türk Dünyasına, Türk Milletine Ait Bir Bayramdır"

 
 150
Çağlayan: "Nevruz Türk Dünyasına,Türk Milletine Ait Bir Bayramdır" - Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Prof
Bafra Haber

 |  - Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Prof

Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, "Bölücü terör örgütünün yıllardır istismar ettiği Nevruz Türk dünyasına, Türk milletine ait bir bayramdır" dedi.

Nevruz Bayramı ile ilgili bir açıklama yapan Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, "Binlerce yıllık geçmişi bulunan, Türk dünyası tarafından kutlanan Nevruz, Türk milletinin dini bayramlardan sonraki tek milli bayramıdır. Bağımsız olan Orta Asya'da ve Kafkaslardaki Türk devletleri ile Rusya Federasyonu ve Çin idaresindeki Türk toplulukları tarafından 3 gün ile 7 gün arasında resmi bayram olarak kutlanan nevruzun anlamı Türklerin Ergenekon'dan çıkışını sembolize etmesidir. Aynı zamanda nevruz, zor kış şartlarının sona ermesi, baharın gelmesinin müjdecisidir. Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde de kutlanan Nevruz Bayramı Cumhuriyetin ilk yıllarında da bizzat Atatürk'ün katıldığı törenlerle Ankara'da kutlanmıştır" diye konuştu.

Türk dünyasının genelinde büyük bir bayram olarak kutlanan Nevruz'un Türkiye'de daha büyük etkinliklerle kutlanmasını arzu ettiklerini ifade eden Çağlayan, "Türk dünyası ile kültürel bağları güçlendirme açısından bunu önemsiyoruz. Samsun'da geçtiğimiz yıllarda Cumhuriyet Meydanı'nda kutlanan Nevruz Bayramı kutlamalarının bu sene Alaçam'ın bir köyünde yapılmasını anlamış değiliz. Gönül isterdi ki bu sene yine Cumhuriyet Meydanı'nda Samsunlu hemşehrilerimiz ile nevruzu protokolümüzle birlikte kutlayabilseydik" şeklinde konuştu.

Dr. Kaya Tuncer Çağlayan sözlerini şöyle tamamladı: "Bölücü terör örgütünün yıllardır istismar ettiği Nevruz Türk dünyasına, Türk milletine ait bir bayramdır. Nevruzun Türk milletinin birliğine, dirliğine, güvencine vesile olmasını diliyor, Nevruz Bayramını kutluyoruz."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Çağlayan: "Nevruz Türk Dünyasına, Türk Milletine Ait Bir Bayramdır" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0