SAMSUN

Büyükşehir'den Terme'ye 20 Milyon Tl'lik Hizmet

 
 82
Büyükşehir'den Terme'ye 20 Milyon Tl'lik Hizmet - Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Terme ilçesinde yıl sonuna kadar yapacağı hizmetin miktarının 20 milyon TL'yi bulacağı bildirildi
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Terme ilçesinde yıl sonuna kadar yapacağı hizmetin miktarının 20 milyon TL'yi bulacağı bildirildi

'Amazon diyarı' Terme'nin merkezi ve mahallelerindeki grup yolları, içme suyu ve kanalizasyon problemlerini çözmek için Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) Terme Şube Müdürlüğü ekipleri, bütün imkanlarını seferber ederek çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın ilçe halkına söz verdiği alt yapı yatırımlarını 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatı'na yetiştirmek için var gücüyle çalışan ekipler, bir yandan kırsal mahalleleri beton yola diğer yandan da sağlıklı içme suyuna kavuşturuyor.

Yol çalışmalarını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Terme Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 ayda 9 km beton yol döşedi. Kozluk, Kocaman, Evci, Elmalık, Uludere, Kazım Karabekir, Ahmetbey ve Hüseyin Mescit Mahalleleri beton yol konforuna kavuşurken, ara yollara da 12 km uzunluğunda asfalt döşendi. Kozluk'taki 8 bin metrekarelik tretuvar ve parke çalışması ise tamamlandı. Miliç'teki turizm amaçlı sahil yolu projesi yüzde 65 seviyesinde devam ederken, Gölyazı Mahallesi'nde 1.5 km ve Yalı Mahallesi'nde 1.1 km uzunluğundaki beton yol inşaatı sürüyor. Bunun yanında Kocaman Caddesi'ndeki bin 400 metrelik sıcak asfalt ile çok sayıda mahallede 20 km uzunluğunda sıcak asfalt kaplama çalışması devam ediyor. Terme'ye bugüne kadar 10 milyon TL tutarında yatırım gerçekleştirdi. Yıl sonuna kadar yapılacak yatırım miktarı da 20 milyon TL'yi bulacak.

39 MAHALLE, KANALİZASYON VE YAĞMUR SUYU HATTINA KAVUŞTU

Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) Terme Şube Müdürlüğü de ilçe merkezi ve mahallelerinin kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu hatlarını yeniliyor. Alt yapısı olan mahallelerde bakım onarım çalışması yapan SASKİ ekipleri, çok sayıda mahalleliyi de alt yapıya kavuşturdu. Toplamda 39 mahalledeki çalışmasını tamamlayan SASKİ Terme Şube Müdürlüğü, Çay, Nisan ve Kozluk Mahallelerindeki yağmurlama ve kanalizasyon hattı yapımını ise planladı.

1 Ocak 2015'ten bu güne kadar 59 mahallede içme suyu şebeke çalışması gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, su olmayan mahalleleri temiz içme suyuna kavuşturmak için sondaj kuyuları açıyor. Hüseyin Mescit Mahallesi'nde 2 ayrı noktada yaptığı sondaj çalışmasında toplamda saniyede 30 litre su bulan ekipler, çıkan suyun Terme merkez içme suyu şebekesine bağlanması için 12 km uzunluğunda isale hattını yapıyor. Bunun haricinde 5 sondajdan da su bulan SASKİ, çıkan suları mahallelerin içme suyu depolarına vermek için yoğun çaba sarf ediyor. Şebeke hatları için tesisat döşeme işlemlerine de aralıksız devam ediliyor.

SASKİ Terme Şube Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Dumantepe, Kuşça ve Çamlıca Mahallelerinin sondaj etüt çalışması tamamlanırken, 2. etap sondaj çalışmalarında sondaj vurma işlemi ile Kocamanbaşı, Akçagün ve Oğuzlu Mahalleleri için içme suyu sondaj etüt çalışmalarına ise kısa süre içinde başlanacak.

"TERME BÖYLE YATIRIM GÖRMEDİ"

Çalışmaları yakından takip eden mahalle muhtarları ise uzun yıllardır böyle yatırım ve hizmet hızı görmediklerini ifade ediyor. Büyükşehir Belediyesi sayesinde uzun yıllardır süren sorunlarının büyük bölümünün çözüldüğünü ifade eden Ahmetbey Mahallesi Muhtarı Hasan Demirdağ, "Mahallemiz, fiziki açıdan çok kötü durumdaydı. Bırakın hizmet almayı, merak edip soran bile yoktu. Yetkililere zaten ulaşamıyorduk. Kronikleşen problemlerimiz vardı. Bunların başında da yol ve içme suyu geliyordu. Yolumuz aynı zamanda hem Terme'ye giriş hem de 5 mahallenin de bağlantı yolu. Daha önce patates tarlası gibi olan yolumuz şimdi genişleyip beton oldu. Bizler için büyük rahatlık. Köyümüze de her anlamda değer kattı. İçme suyu konusunda çok büyük sıkıntıdan kurtulduk. Ellerimizi dahi yıkayamayacağımız kirlilikte su akıyordu. Kısa sürede çalışmalar başladı, hatlar döşendi. Şuan temiz su kullanıyoruz. Kendimizi su ile ilgili en şanslı köylerden biri görüyoruz. Kanalizasyon ve atık su sorunumuz kaldı. Bunlar da en kısa sürede çözülecektir. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Yılmaz, ne söylemişse harfiyen yerine geliyor. Kendisine ve ekibine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Uludere Mahallesi Muhtarı İbrahim Nas ise Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerinden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Kötü durumda olan yolun betonla kaplanmasına çok sevindiklerini anlatan Nas, "Yıllardır alamadığımız hizmeti aldık. Otoban gibi yolumuz oldu. Asfalt da yapılınca siz o zaman görün yolumuzu. Su problemimiz ise kalmadı. Ara yollarımızı ise Terme Belediyesi yapacak. Başka da sorunumuz yok. Büyükşehir Başkanımız hizmet etmeyi çok seviyor. Söylediğini de yerine getiriyor. Kısa sürede bu kadar hizmet göreceğimizi hayal bile edemezken yerine getirdi. Allah ondan razı olsun. Dilediği ne varsa ona versin. Emekli olup köyüne dönenler Samsun'u ve ilçemizi görünce yolunu şaşırıyor. Bu değişim de bizi mutlu etmeye yetiyor" ifadelerini kullandı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Büyükşehir'den Terme'ye 20 Milyon Tl'lik Hizmet içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0