SAMSUN

Büyükşehir'den 400 Milyon Tl'lik Yatırım Hamlesi

 
 323
Büyükşehir'den 400 Milyon Tl'lik Yatırım Hamlesi - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçelerde gerçekleştirilecek toplamda 400 milyon TL'lik alt yapı yatırımını tek tek projelendirip planladıklarını söyledi
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçelerde gerçekleştirilecek toplamda 400 milyon TL'lik alt yapı yatırımını tek tek projelendirip planladıklarını söyledi

Bu yatırımların bütçelerini hazırlayıp iş planlarını oluşturduklarını ifade eden Başkan Yılmaz, ilçelerin ortak sorunu olan yol, su ve kanalizasyon problemlerinin hepsini 2 yıl içinde çözmüş olacaklarını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kurmaylarıyla birlikte Kavak, Havza ve Ladik ilçelerinde alt yapı çalışmaları tamamlanan mahallelerde incelemelerde bulundu. İnceleme gezisine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı katıldı.

Kavak'ın Dura ve Kirenlik Mahallelerinin ardından Havza'nın Belalan ve Erikbelen ile Ladik'in Çadırkaya, Başlamış ve Büyükalan Mahallelerinde yapımı tamamlanarak hizmete açılan beton yollarda teknik incelemelerde bulunan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, daha sonra mahalle halkıyla sohbet etti. Vatandaşların talep ve önerilerini dinleyen Başkan Yılmaz, kırsal mahalleleri kasabalaştırma konusunda büyük çaba harcadıklarının altını çizdi.

250 KASABA

Samsun'un bin kırsal mahalleden ilk etapta 250 tanesini kasabalaştıracaklarını ifade eden Başkan Yılmaz, "Bunları belirlerken özellikle küçük de olsa meydanı bulunan, etrafında camisi, bakkalı ve okulu olanları tercih ediyoruz. Çocuk oyun alanları, kamelyalar, ışıklandırma üniteleri ve sıvasız boyasız ev kalmamasıyla ilgili küçük dokunuşlar, mahallelerimizi hızla kasabalaştıracak ve canlandıracaktır. O yüzden de bu yatırımlara büyük önem veriyoruz. Zamanla diğer mahallelerimizde benzer çalışmalarla gelişecek" dedi.

Samsun'un 14 ilçesinde ve toplamda bin mahallesindeki yol, su ve kanalizasyon sorunlarıyla ilgili başlattıkları yatırım hamlelerinin hızla devam ettiğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, "Bu tarihe gömüyoruz. Bin mahallenin tamamında fizibilite ve proje çalışmalarımızı yaptık. Bunun için 400 milyon TL para harcayacağız. Yatırımların bütçesiyle ilgili planlarımızı, nereye, ne zaman ve ne yapacağımızı belirledik. 2 yıl içinde kırsal mahallelerimizde bu sorunların hiç birisi artık yaşanmayacak. Rençperliği ve köy ekonomilerini de geliştirir ve artırırsak, çok güzel bir hizmet etmiş olacağız. Bu mücadeleyi de sonuna kadar vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz, mahalle ziyaretlerinde vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de unutmadı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Büyükşehir'den 400 Milyon Tl'lik Yatırım Hamlesi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0