SAMSUN

Büyükşehir Kışa Hazır

 
 614
Büyükşehir Kışa Hazır - Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt, kışla ilgili tüm tedbirlerin alındığını, muhtemel bir kar yağışına karşı araçların bölgelere konuşlandırıldığını söyledi
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt, kışla ilgili tüm tedbirlerin alındığını, muhtemel bir kar yağışına karşı araçların bölgelere konuşlandırıldığını söyledi

Bu yıl ilk kez il genelinde karla mücadele çalışması yürütecek olan Büyükşehir Belediyesi'nin, kış hazırlıklarını tamamladığı bildirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt, Büyükşehir Belediyesi'nin kış tedbirleri ve karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi verdi. Gelecek günlerde muhtemel bir kar yağışı durumunda herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için tedbirler aldıklarını söyleyen Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, "Kış mevsiminin ortalarına doğru gidiyoruz. İlerleyen zamanlarda ilçelerimizdeki kar mücadelesini yürütmek üzere bütün bölgede karla mücadele araçları konuşlandırılmış bir durumdadır. Kar olmadığı zamanlarda bu araçlar yol yapım, bakım onarım, hendek temizleme reglaj gibi çalışmaları yürütüyorlar. Meteorolojik uyarılara göre anlık tedbirlerimizi alacağız. Buralardaki çalışmalarımız emanet iş gücü sayesinde edindiğimiz makinelerin dışında müteahhitlerimizin makinelerini de kullanacağız, bir de SASKİ Genel Müdürlüğümüzün iş makinelerini kullanacağız. Umarım yollarımızın standartlarının genişlemesiyle birlikte buradaki kar mücadelesini Allah izin verirse büyük ölçüde aldığımız tedbirlerle başaracağımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

Belediyeye bağlı araçların hepsinin yüzergezer araçlar olduğunu söyleyen Yurt, "Yüzergezer araçlar derken bir bölgeye çakılı araçlar değil, bir ilçenin ya da bir şubenin envanterine kayıtlı malzemelerin tamamı Büyükşehir Belediyesi'ne ait makineler. Örneğin bir Salıpazarı bölgesine yoğun bir kar yağdı. Diğer ilçelerde kar yağışı yoksa oradaki kar mücadelesinin gerektirdiği tüm makineleri biz oraya anında bir iki saat içerisinde yığabiliriz. Her bir ilçeye yaklaşık 2'şer greyder, 2'şer tane traktör beko dediğimiz kazıyıcı mini yükleyicilerimiz, 4 çekerli kar küreme bıçaklı kamyonlarımız var. Bunlara biz kar bıçakları aldık, aşağı yukarı her bir ilçede bunlardan birer tane olmak üzere beton asfalt olan kesimlerde bu kar küreme araçlarını kullanacağız. Çok kütük yapan yerlerde dozerlerimiz var. Bu dozerlerimizde refüj mahallerinde konuşlandırılmış bir vaziyette" şeklinde konuştu.

Karla ve buzla mücadele için tuz ve agrega sevkiyatını da tamamladığını dile getiren Yurt, "Buz olan kesimlerde kullanılmak üzere agrega ile tuzun karışımını yaptık ve hazır bekletiyoruz. Kar mücadelesi ile ilgili yeterli makineye sahip olduğumuzu düşünüyorum. Kaldı ki biz karla mücadele için doğu ve batı bölgelerinde birde 22 tane daha greyder alımına çıktık. Bu imkanlara ilave olaraktan bu Vezirköprü ve Havza ilçelerine iki tane teklif geldi. Bu makinelere ilave olarak ilçelerde 2'şer tane daha greyder bulunacak" ifadelerini kullandı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Büyükşehir Kışa Hazır içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0