SAMSUN

Büyükşehir Belediyesi'nden Sanayiye 15 Km Beton Yol

 
 135
Büyükşehir Belediyesi'nden Sanayiye15 Km Beton Yol - Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan 3 sanayi bölgesindeki ana yollarının beton kaplama yapılacağını söyledi
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan 3 sanayi bölgesindeki ana yollarının beton kaplama yapılacağını söyledi

Tekkeköy ilçesindeki sanayi bölgesindeki alt yapı hizmetlerinin ihmal edildiğini belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, "Burada ilk projeler oluşturulurken zemin ve drenaj şartları dikkate alınmamış. Bugün Örnek, İlkadım ve Ondokuz Mayıs Sanayi Sitelerinin alt yapısının çok yetersiz olduğu, kaplamaların dayanmadığı ve drenaj ile ilgili problemlerinin hat safhada olduğu ortada" dedi.

SANAYİ BÖLGESİNDEKİ ANA YOLLAR BETON KAPLAMA OLUYOR

İlçedeki 3 sanayi bölgesinin ana yollarını 20 cm kalındığında beton kaplama yapacaklarını ifade eden Yurt, "Biz burada sorumluluğumuz altındaki sanayi iç yollarının yapımı, bakımı ve onarımı için sürekli emek sarf ediyoruz, sürekli paralar harcayaraktan onun üst yapısını iyileştirme çalışmalarını sürdürüyoruz ama zamanında ilk başta inşa edilirken, alt kotlarda inşa edildiği için suyu bir türlü sahadan veya yoldan uzaklaştıramıyoruz. Keşke onu yapan projeciler oradaki dükkanları 1 metre daha yukarıya yapmış olsalardı. Yolları 1 metre daha yukarılara dolgu yapma suretiyle kaldırmış olsalardı. Bugünkü yaşanan üst ve alt yapı problemlerin hiçbirisi yaşanmayacaktı ve drenaj problemi de olmayacaktı. Oradaki sanayi bölgelerinin ve dükkanlarının kaldırılması söz konusu olmadığına göre, oraların yıkılıp yeniden yapılması şuan için mümkün olmadığına göre, biz de Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'ın talimatına göre bu yolların bir daha bozulmayacak şekilde nasıl yapabilirizin araştırmasını yaptık. Biz de başkanımıza buraların beton yolla ilgili önerilerimizi ilettik. Başkanımız da bunu onayladı ve Örnek, İlkadım, Ondokuz Mayıs Sanayi Sitelerindeki Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan yollar yani 14.5 metre ve üstü ana yolların tümünün alt yapısını yağmur suyu ve kanal sistemini SASKİ'nin yapması suretiyle biz de üstüne 20 cm kalınlıkta C30 betonu, demirli çift hasır çelik donatılı beton imalatı yapacağız. Orada toplam 15 km beton yol yapacağız. Bunu ilk 3 yılda tamamlayacağız. Önümüzdeki günlerde buranın ihalesi var. Örnek, İlkadım ve Ondokuz Mayıs Sanayi Sitelerinin öncelik arz eden yollarını bu sene, ikinci derecede aciliyet arz eden yolların gelecek sene ve üçüncü derecede aciliyet arz eden yolları da üçüncü senede toplam 15 km yolu beton yola çevireceğiz" diye konuştu.

BETON KAPLAMA MART AYINDA BAŞLIYOR

Çalışmalara Mart ayında başlayacaklarını belirten Yurt, "Beton yol yapıldığında inşallah oradaki şu anda yaşanmakta olan üst yapı problemleri ve konforsuzluklar yaşanmayacak. SASKİ de yenileyici hatlarla, imkanları ölçüsünde teknik alt yapıyı yenileyecek. Biz burada diğer teknik altyapı kurumlarına yazılar yazdık. Biz bu 3 sanayi bölgesinde toplam 15 km uzunluğundaki anayolların betonlarını yapacağız. Burada yenilenecek ya da programladıkları teknik alt yapı varsa şimdiden bunları planlasınlar. Çünkü beton yol yapıldıktan sonra buralara teknik alt yapı konması mümkün değil. Onun için biz oralara Mart ayı gibi başlamayı planlıyoruz. Mart ayının ortalarına kadar buradaki çalışmalarını tamamlamaları gerekiyor. Oralardaki drenaj ve üst yapı yetersizlikleri nedeniyle oralar biraz atıl kalmış gibi görülüyor. Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu bu çalışmalarla bu cazibe büyük ölçüde artacak ve insanlarımızın oraya ilgisi de artacak" şeklinde konuştu.

TEKKEKÖY BELEDİYESİ'DE SANAYİ BÖLGESİNİN TALİ YOLLARINI BETON KAPLAMA YAPMALI

Büyükşehir Belediyesi olarak sanayi bölgesinin ana yollarını yapacaklarını fakat Tekkeköy Belediyesi'nin de tali yolları yapması gerektiğinin altını çizen Yurt, şunları söyledi: "Biz bunun yazısını Tekkeköy Belediyesi'ne de yazdık. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu sanayilerin ana yollarını yaparken, sanayi sitelerinde ilçe belediyesinin sorumluluğundaki yolları da aynı şekilde ilçe belediyesinin de planlaması ve programlaması gerekir. Ana yolları yapıp, tali yolları yapmadığınızda yani 14.5 metre ve altındaki yolları yapmadığınızda bunun bir getirisi ve cazibesi çok fazla olmayabilir. Bizim çalışmalarımıza paralel olarak da Tekkeköy Belediyesi bu 3 sanayi bölgesindeki kendi sorumluluğundaki yolları da beton kaplamasını programlaması gerekir. Biz bunları Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar'a ilettik. Şimdiden bu çalışmaların da oradaki sanayi esnafımıza hayırlı olmasını diliyoruz."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Büyükşehir Belediyesi'nden Sanayiye 15 Km Beton Yol içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0