ULUSAL

Bülent Arınç'tan Bomba Ak Parti-cemaat Açıklaması

 
 582
Bülent Arınç'tan Bomba Ak Parti-cemaat Açıklaması - Başbakan Yardımcısı Bülen Arınç, AK Parti-Cemaat kavgasına ilişkin olay yaratacak açıklamalarda bulundu. Arınç, cemaatin af dilemesi gerektiği söyledi!
Bafra Haber

 |  - Başbakan Yardımcısı Bülen Arınç, AK Parti-Cemaat kavgasına ilişkin olay yaratacak açıklamalarda bulundu. Arınç, cemaatin af dilemesi gerektiği söyledi!

Elazığ'da bir yerel televizyona konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, cemaatçi polislere yapılan operasyona ve Gülen cemaati-AK Parti ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu.

Cemaate operasyonların devam edebileceğini açıklayan Bülen Arınç, şöyle konuştu:

CEMAATİN SADECE EMNİYET AYAĞI YOK

"Operasyon devam edebilir. Bu bağlantıların sadece emniyet ayağı yok, başka yerlerde de ayağı bulunabilir. Ama şunu unutmamamız gerekiyor, soruşturma gizlidir. Başka ülkelerde olduğu gibi ülkede de bu soruşturmanın gizliliğine dikkat edilmeli, insanlar suçlu olduğu sabit olmadan, kesinlikle suçlu olarak teşhir edilmemelidir. 

ARKADAN KELEPÇE DOĞRU DEĞİL

Bir de bunların hepsi kamu görevlisi ise bu kamu görevlilerine karşı her zaman yaptığımız gibi fena muameleler, kötü muamele de yapılmamalıdır. Yani arkalarından kelepçelenmemelidir, teşhir edilmemeli, şimdiden suçlu ilan edilmemelidir."

CEMAAT VE AK PARTİ BARIŞIR MI?

AK Parti ve Cemaati çok iyi tanıdığını ifade eden Arınç, yaşanan gelişmelerin bir sulhu getirmeyeceğini gösterdiğini söyledi. Başbakan Yardımcısı Arınç, şöyle devam etti:

İÇİM YANIYOR

"AK Parti ile Cemaat arasındaki gelişmeler bir sulhun olmayacağını gösteriyor. İki tarafı da çok iyi biliyorum. İçim yanıyor. Ama bir şeylerin ortaya çıkması lazım. Belli yerlerde yuvalanmış insanların artık bu işlerden vazgeçmesi gerekiyor. 

AF DİLEMELERİ LAZIM

Bir de tabii, 'Biz bunları yaptık ama bizi affedin' demeleri lazım. Bunlar yapılmadığı sürece, hiçbir hükümet, hiçbir devlet, kendisine paralel bir yapılanmayı kabul etmez. Biz nasıl KCK'yı kabul etmediysek, onun benzeri başka bir yapılanmayı da kabul etmeyiz. Kendi büyüklerinden emir alarak, yasa dışı, kanunlara aykırı olarak kendi amirlerini bir kenara atmaları, hukuk dışına çıkmaları, kesinlikle kabul edilmez. Onlar bu işlerinden vazgeçer ve nedamet getirirlerse, önümüzdeki bir taraftan da yargı görevini yaparsa, önümüzdeki süreç çok daha barışık olur."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bülent Arınç'tan Bomba Ak Parti-cemaat Açıklaması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0