GÜNDEM

Bu Haberi Herkes Yayımladı Bafra Haber'e Dava Açıldı

 
 52
Bu Haberi Herkes YayımladıBafra Haber'e Dava Açıldı - Türkiye çapında yüzlerce internet gazetesi ve yazılı basında yer alan "Adliye Personelinin zulasını jandarma patlattı" başlıklı haberden dolayı sadece Bafra Haber`e dava açıldı.
Bafra Haber

 |  - Türkiye çapında yüzlerce internet gazetesi ve yazılı basında yer alan "Adliye Personelinin zulasını jandarma patlattı" başlıklı haberden dolayı sadece Bafra Haber`e dava açıldı.

Abonesi olduğumuz bir haber ajansı tarafından üretilen ve servis edilen ve Samsun ve ulusal birçok internet gazetesi ve yazılı basında yayımlanan haberden dolayı sadece Bafra Haber`e dava açıldı.

Söz konusu haberde özetle; R.T. isimli adliye çalışanının ev ve tarlasına operasyon düzenlendiği, arama sonucu tarlasında bulunan su deposu içinde 2 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçtiği ve adliye çalışanının gözaltına alındığı, soruşturmanın sürdüğü ifadeleri yer almıştı.

Haberde adı geçen adliye personelinin sadece tarla sahibi olduğu, olayla ilgisinin olmadığı iddiası ve ifadesine başvurulup serbest bırakılması üzerine Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı, resmi internet sitesinden bir basın açıklaması yayımladı. 

Adliye çalışanı R.D., yayınlanan haberler sonrası avukatı aracılığı ile Bafra Haber`den şikayetçi oldu.
Bafra Haber Yayın Yönetmeni Ali İhsan Başaloğlu emniyette verdiği ifadede özetle; "haberi kendisinin yapmadığını, haberin Erol Şeker isimli İHA muhabiri tarafından üretildiğini ve ajanslardan gelen haberlerini doğru olacağı ön kabulu ile haberi yayınladığını" belirtti.

Savcı Erman Topal tarafından hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.
Bafra Haber sorumlusu Ali İhsan Başaloğlu ve haberi yazan İHA Muhabirine, "Bafra ilçesinin nüfusu ve yapısı itibari ile diğer kişilerce anlaşılacak şekilde masumiyet karinesine aykırı ve müştekiyi küçük düşürücü tarzda haber yapmak, yayınlama suretiyle müştekiye karşı basın yolu ile hakaret, yine şüphelilerin basın ve yayın yoluyla işlenmediğini bildiği halde müşteki hakkında soruşturma başlatılmasını sağlamak amacıyla hukuka aykırı bir fiili de müştekiye isnat ederek iftira suçu ile birlikte fotoğrafları ve soruşturma ile ilgili bilgileri yayınlamak suretiyle soruşturmanın gizliliğini ihlal" iddiası ile basın yolu ile hakaret, iftira ve gizliliğin ihlali suçlarından dava açıldı.

Bafranın haberi, bafra