GÜNDEM

Borçlarını Ödemeyince Elektrikleri Kesildi

 
 571
Borçlarını Ödemeyince Elektrikleri Kesildi - Samsun`un Bafra ilçesinde elektrikleri kesilen çeltik üreticileri mağdur oldu.
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra ilçesinde elektrikleri kesilen çeltik üreticileri mağdur oldu.

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ) yetkilileri Jandarma eşliğinde borcu bulunan çiftçilerin elektrik tellerini keserek saatlerini mühürlüyor. Bafra Ovası`nda çeltik üretimi yaparak geçimlerini sağlayan üreticiler ise elektriklerinin kesilmesi nedeniyle çeltik tarlalarına su veremediklerini bu nedenle mağdur olduklarını ifade ettiler. Bölgede de YEDAŞ`a borcu bulunan çok sayıda çiftçinin elektriklerinin kesildiğini, bu nedenle arazilerin ekilemediğini söylediler.
Sarıköy Mahallesi`nde oturan Şerafettin Şenkal, "Arazimizi toprağımızı hazırlamıştık  YEDAŞ`tan geldiler kestiler hatlarımızı , abonemizi mühürlediler  bizi mağdur bıraktılar.  Haziran başı geldiği halde ekim yapamıyoruz, araziye su veremiyoruz. yetkililerden bunun bir çaresini bekliyoruz. Borçların ödenmesini istiyorlar fakat biz ekmeyince ödeyemeyeceğimizi söylediğimiz halde bizi mağdur bıraktılar. Şinasi Namli ise " YEDAŞ görevlileri geldi. Elektriğimizi kesmeyin hasadımızı alalım ondan sonra Borcumuzu öderiz dediğim halde kestiler. Kendi paramla aldığım teli bile söküp götürdüler şu anda mağdur kaldık. Bu mahsulü almadan bizim borcu ödememiz mümkün değil.  Benim 80 dönüm arazim ekim bekliyor şu anda sulanacak. Sezon bitiyor Haziran geldi ekmediğimiz zaman borcumuzu nasıl ödeyeceğiz dedik dinlemediler ve saatlerimizi mühürleyip telleri kestiler." dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Borçlarını Ödemeyince Elektrikleri Kesildi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0