SAMSUN

'Bonzai' Ölüm Tribine Sokuyor

 
 340
'Bonzai' Ölüm Tribine Sokuyor - Türkiye Yeşilay Cemiyeti Samsun İl Temsilcisi Mümin Argun, son yıllarda Türkiye'de baş gösteren 'sentetik kannabinoid (bonzai)' maddesinin bağımlılarını ölüm tribine soktuğunu söyledi
Bafra Haber

 |  - Türkiye Yeşilay Cemiyeti Samsun İl Temsilcisi Mümin Argun, son yıllarda Türkiye'de baş gösteren 'sentetik kannabinoid (bonzai)' maddesinin bağımlılarını ölüm tribine soktuğunu söyledi

Bonzainin şu anda Türkiye'nin başına musallat edilmiş büyük bir bela olduğunu belirten Türkiye Yeşilay Cemiyeti Samsun İl Temsilcisi Mümin Argun, "Okullarda, ailelerde, çocuklarda farkındalık oluşturmak gerekir. Bonzai herkese anlatılmalı. Ne olduğu, nasıl sonuçlar verdiği, vücudu nasıl tükettiği iyi bilinmelidir" dedi.

Yeni uyuşturucu maddesi olan bonzainin doğal bir uyuşturucu olmadığını ifade eden Argun, "Bağımlılık yapıcı maddeler karşısında irade kullanmamaktır. Kullanmamak konusunda irade göstermeye çalışan gençler için tehlike her geçen gün artıyor. Yeni uyuşturucu, bonzai maalesef artık Türkiye'de. Daha düne kadar yabancı ülkelerin narkotik kayıtlarından duyduğumuz bir maddeye daha Türk narkotik polisinin yakalamaları ile aşina olmaya başladık ve bugünlerde 'bonzai' adı yeterince duyulmaya başladı. Gençler, ebeveynler, dikkat. Bonzai asla ve kati doğal bir uyuşturucu değildir, sentetiktir. Esrara benzer denilerek piyasaya sürüldü ve sürünmekten öte bir hızla yayılmaya devam ediyor. Yeni bağımlılık yapıcı madde, bonzai bağımlılık yapar. Bağımlılık yapıcı maddeler arasında ayrım yapmak, bir binanın 10. katı yerine, 5. katından gönüllü kafa üstü kendini yere atmak demektir. Bağımlılık davetlerinde insanlara sanki bir seçenek sunuluyormuş yanılgısı verilir" diye konuştu.

BONZAİ ÖLÜM TRİBİNE SOKUYOR

Bonzai denince ilk akla ölüm tribinin geldiğinin altını çizen Argun, "Çocuklarımızı bağımlılık yapıcı maddelere davet eden torbacılar, bıkıp usanmadan yeni yöntemler buluyorlar. İşte tam da burada tüm toplumdaki her ferdin, kendisine şu soruyu sorması gerekiyor. 'Ya bizler ne yapıyoruz?' Uyuşturucu satıcıları yani torbacılar işini yapıyor. Ya sen ne yapıyorsun? Yoksa sizler de hala, 'aman çocuklar duymasın', duyarlarsa merak ederler mi diyorsunuz? Bizler doğru bilgilerle çocuklarımızı doyurmazsak, onları sokaklarda bilgilendirmek için ağzında kudurmuş köpekler gibi salyaları ile bekleyenler yeterince var, haberiniz olsun. Hatırlatayım, bu arada uyuşturucu satıcısı, torbacı kimdir, biliyor musunuz? Bir dudağı yerde bir dudağı gökte biri mi? Hayır. Çocuklarımızın yanı başlarındaki arkadaşlarıdır. Ancak bağımlılık denilince akla sadece madde bağımlılığı gelmemeli. Bilgisayar, kumar, alkol gibi bağımlılıklarda olabilir. Bonzai, denilince akla en çok gelen ölüm tribidir kuşkusuz. Nedir bu ölüm tribi? Ölüm tribi, aslında bir bakıma o anlık panik atak geçirmektir. 'Kimyasal silah bonzai' adı ile ün salmış, zararları ve etkilerini artık bilmeyen çok az kişi kalmıştır. Umarız ki ölümcül zararlarını öğrenip herkes bu maddeden uzak durmuşlardır. Adı üstünde ölüm tribi o anda öleceğini sanmak ya da delirdiğini sanmak, ya da öldüğünü fark etmez ölüm tribinin genel hayal dünyası budur. İçmeyin, içirtmeyin, alıştırmayın, kötü örnek olmayın, satmayın, sattırtmayın, bırakın, bıraktırın, zararlarını bilin, bilmeyenlere anlatın" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 'Bonzai' Ölüm Tribine Sokuyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0