SAMSUN

Bireysel Sulama Makine Ve Ekipmanlarına Yüzde 50 Hibe Desteği

 
 135
Bireysel Sulama Makine VeEkipmanlarına Yüzde 50 Hibe Desteği - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi müracaatları başladı
Bafra Haber

 |  - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi müracaatları başladı

Konuyla ilgili açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 03 Mayıs 2015 tarihinde resmi gazetede yayınlanan 2015/13 sayılı tebliğ ile Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi müracaatları başlamıştır" dedi.

Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi müracaatlarının 01 Temmuz tarihine kadar süreceğini belirten Güven, "Tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama makine ve ekipmanlarının üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir seviyeye, düzeye getirmek hedeflenmekte olup bireysel sulama makine ve ekipman destekleme müracaatlarının 01 Temmuz 2015 tarihinde sona erecektir. Yatırım konuları; tarla içi damla sulama sistemi kurulması, tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, lineer sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, center pivot sistem yağmurlama makinesi alınması, tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, güneş enerjili sulama sistemleri kurulmasıdır" diye konuştu.

Kabul edilen projeye yüzde 50 destek verileceğinin altını çizen Güven, "Bu tebliğ kapsamında kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas mal alım tutarının KDV hariç yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilir. Referans fiyatlar içinde kalmak şartıyla, hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler için 100 bin TL, tüzel kişiler için 200 bin TL'yi geçemez. Mal alım bedellerinin, bu miktarları aşması durumunda aşan kısım başvuru sahibi tarafından aynı katkı olarak karşılanır. Başvuru sahipleri, başvuruları kabul edilmesi halinde hibeye esas mal alım tutarının yüzde 50'si oranındaki katkı payını, aynı katkıyı, referans fiyat farkını ve toplam mal alım tutarına ait KDV'nin tamamını kendi öz kaynaklarından temin etmekle yükümlü ve sorumludurlar. Yatırımcılarımızın projelerini uygun bir şekilde hazırlayarak belirtilen tarihe kadar İl Müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekmektedir. İl müdürlüğümüzde bulunan il proje yürütme birimimiz tarafından yatırımcılara teknik bilgi desteği sağlanmaktadır" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bireysel Sulama Makine Ve Ekipmanlarına Yüzde 50 Hibe Desteği içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0