GÜNDEM

Bir Harf Net Şarkı Sözü Ve Nesir Yarışması`ndan Bafra`ya Ödül

 
 1196
Bir Harf Net Şarkı SözüVe Nesir Yarışması`ndan Bafra`ya Ödül - Genel Merkezi Ankara'da bulunan Bir Harf Net Kültür ve Sanat ve Edebiyat Elektronik Dergisi'nin ilkini 2007 yılında düzenlediği, Türkiye Çapındaki 3. Şarkı Sözü Yarışması ile Nesir Yarışması Ödül Töreni Ankara'da yapıldı.
Bafra Haber

 |  - Genel Merkezi Ankara'da bulunan Bir Harf Net Kültür ve Sanat ve Edebiyat Elektronik Dergisi'nin ilkini 2007 yılında düzenlediği, Türkiye Çapındaki 3. Şarkı Sözü Yarışması ile Nesir Yarışması Ödül Töreni Ankara'da yapıldı.

Ankara Altındağ Kabakçı Konağı'ndaki Ödül Töreni'nde dereceye giren söz yazarı ve yazarlara ödülleri takdim edildi. Bafra'dan Oktay Zerrin ve Samsun'dan Fikret Dündar da ödül aldılar.

Oktay Zerrin "Dokunur Bana" adlı güftesiyle" Jüri Özel Ödülü" ve 4. lük, Fikret Dündar ise "Yüreğimde Yer Ettin" adlı eseriyle ilk 10 dereceye girip Mansiyon Ödülü'ne lâyık görüldüler. Samsunlu söz yazarları, birer plaket ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler.

Şarkı Sözü Yarışması'nda Oktay Zerrin'in plaketini Türk Müziği'nin güzide bestecilerinden Ertuğrul Ottekin verdi.

Yarışmada 3.olan Sivaslı şair, söz yazarı ve köşe yazarı Sabiha Serin'e ise plaketini söz yazarı Vedat Fidanboy takdim etti. Ayrıca Sabiha Serin'in 3. olan güftesini besteleyen H. Cemil Şensever'in bestesi de dinletildi. Yarışmada dereceye giren söz yazarlarının bestecilerce bestelenmiş güftelerinin cd ve notaları verildi. Diğer ödül alanlar şöyle:

1-Fatma Karlıdağ-Bahtiyarım

2-Rüştü Okyar-Mazideki Günlerim

3-Sabiha Serin-Hayalini Düşümde Sarıyorum

4-Oktay Zerrin(Bafra)Jüri Özel Ödülü-Dokunur Bana

5-Muammer Sünbül-Arada Kaldım

6-Fikret Dündar(Samsun)Yüreğimde Yer Ettin

7-Asuman Soydan Atasayar-Bitmeseydi O Gece

8-Esat Anık-Yandı Bağrım

9-Zübeyde Gökbulut-Özlem mi Kor mu?

10-Mehmet Orhan-Hüzzam Geceler

Ödül Töreni'nin sunuculuğunu Bir Harf Net Dergisi Yazar ve şairlerinden Sibel Umur Özdemir yaptı. Bu arada Nesir Yarışması'nda dereceye girip"Jüri Özel Ödülü'ne layık görülen Ümit Çalışıcı'ya kendisi mazereti nedeniyle gelemediği için plaketi yakını olan Tuba Köçe'ye verildi. Ayrıca Jüri Üyeleri İsmet Bora Binatlı, Emine Sevinç Öksüzoğlu, Sibel Umur Özdemir, Ergün Veren, Emine Aras ve Nur Ersen'e de birer plaket verildi.

Ardından geceye katılan söz yazarları ve şairler, Şiir Dinletisi'nde birer şiirlerini okudular."Dediler ki Zamanla Hep Azalırmış Sevgiler" adlı şarkının söz yazarı İlter Yeşilay da programa şiirleriyle katılarak renk kattı. Bafralı Söz Yazarı Oktay Zerrin ise bir sürpriz yapıp şiir yerine "Böyle mi Esecekti Son Günümde Bu Rüzgâr" adlı sanat müziği eserini seslendirdi. Ödül Töreni'ne Bir Harf Net Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nur Ersen, Sibel Umur Özdemir, İlim ve Edebiyat Eserleri Meslek Birliği(İLESAM)Başkanı, şair ve yazar Mehmet Nuri Parmaksız, şair ve yazar Abdullah Satoğlu, şair İbrahim Bora Binatlı, şair Hünkar Dağlı, Tokatlı Ozan Sevdai, Ozan Murat Dal, Şir, ozan Murat Duman, Ortanca Dergisi İmtiyaz Sahibive şair İbrahim Engin, şair Galip İspir, çok sayıda şair, şiir sever topluluk katıldı.

Haber Merkezi-Bafra

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bir Harf Net Şarkı Sözü Ve Nesir Yarışması`ndan Bafra`ya Ödül içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0