SAMSUN

Binay: "Vampir Gibi Kanımızı Emiyorlar"

 
 611
Binay: "Vampir Gibi Kanımızı Emiyorlar" - Samsun Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Binay, özel okulların velilerden 'servis' adı altında fazla para aldıklarını ve vampir gibi kanlarını emdiklerini iddia etti
Bafra Haber

 |  - Samsun Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Binay, özel okulların velilerden 'servis' adı altında fazla para aldıklarını ve vampir gibi kanlarını emdiklerini iddia etti

Samsun'da özel okulların ticarethane gibi çalıştığını ileri süren Hüseyin Binay, "Özel okullarda servis aracı fiyat tarifelerine uyulmuyor. Bu tarifeler bize bakanlıktan geliyor. Şehir içine verdiğimiz 130 TL'lik fiyatlar özel okullarda da velilerden 200-220 TL'den alıyorlar. Bu paralar nereye gidiyor? Velilerimizi buradan uyarıyorum. Bizim fiyatlarımız bellidir. Bunun dışında özel okullara para vermesinler" dedi.

Özel okulların servis sürücülerinin sırtından 100-150 bin TL gibi haksız kazanç elde ettiklerinin altını çizen Binay, "Ortalama her ay öğrenci başına 50-80 TL arasında özel okullara para kalıyor. Ayrıca özel okulların 20-25 kez de ücretsiz taşıması oluyor. Bir de öğretmen ve okulun personellerini de ücretsiz olarak taşıtıyorlar. Zaman zaman da etkinlikleri oluyor ve şehir dışına da gidiliyor. Bunu da sözleşmeye ekliyorlar. Özel okullar vampir gibi kanımızı emiyorlar. Servis sürücüleri evine ekmek götürmek için bunlara katlanmak zorunda kalıyor. Burada servis sürücüleri için kar kaybediyor demiyoruz, sadece velilerimizin cebinden özel okullar fazla para aldığını dile getiriyoruz. Özel okullarda yaklaşık olarak 10 bin öğrenci var. Özel okullar servis adı altında velilerden fazladan para alıyorlar. Bunun için de İl Milli Eğitim Müdürlüğünü, Tüketici Haklarını, Emniyet Müdürlüğü'nü ve Cumhuriyet Savcılığını göreve çağırıyorum" diye konuştu.

"HİÇBİR FİRMA VEYA ŞİRKETLER KENDİ PERSONELİNİ TAŞIYAMAZ"

Korsan taşımacılığın son zamanlarda azalacağı yerde daha da arttığını ifade eden Binay, şöyle devam etti: "İlimizde en çok iş yerlerindeki personeli taşıyan korsan plakalar var. Biz de emniyet müdürlüğünün işini yaparak bu araçları kendi araçlarımızla takibe aldık ve bu güne kadar da 351 tane korsan araç tespit ettik. Bunlar hiçbir vergi falan vermiyorlar. Biz ise toplam 12 çeşit vergi veriyoruz. Odamızın 985 tane üyesi var. Ayrıca bu korsan araçlar bizimle haksız rekabete girmeye çalışıyorlar. Bu korsan araçların hiçbir gideri yok. Ayrıca korsan servis araç sürücüleri trafik polislerini gördükleri zaman sol şeridi kapatarak kaçıyorlar. Bu durum da kazaya davetiye çıkartıyor. Hiçbir fabrika, firma, şirketler kendi personelini taşıyamaz. Tur şirketleri de servis hizmeti veremez. Samsun'da öğrenci ve personel taşımacılık hizmeti tamamen bizim odamıza aittir. Gece-gündüz korsan servis araçlarının peşine düştük. Samsun Trafik Şube Müdürlüğü'ne bu zaman kadar 35 tane dilekçe verdik. Fakat şu ana kadar bir sonuç alamadık."

Samsun'da 351 tane korsan araç tespit ettiklerini belirten Binay, "Veliler servis araçlarındaki şoför tanıtım kartlarını görsünler. İlçelerden gelip de Samsun merkezde öğrenci taşıyan servis araçları da korsandır. Onların görevi ilçedeki öğrencileri taşımak veya varsa ilçeden şehir merkezine öğrenci getirip gitmektir. Velilerimiz bunlara da dikkat etsinler. İlimizde uygulanan plaka harfi 'C' plakadır. Yani Samsun merkezde 55 C 001'den 55 C 965'e kadar servis aracımız vardır. Ayrıca Tekkeköy ilçemizde de 55 C 4000'den 55 C 4020'ye kadar servis aracımız vardır" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Binay: "Vampir Gibi Kanımızı Emiyorlar" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0