SİYASET

Bilal Arslan: Milli Görüş Yapar, Akp Satar

 
 286
Bilal Arslan: Milli Görüş Yapar, Akp Satar - Seçim çalışmaları kapsamında Doğankaya, Şeyhulaş, Gazibeyli köylerini ziyaret eden Saadet Partisi milletvekili adayları Turhan Bayraktar ve Bilal Arslan köylülere projelerini anlattı.
Bafra Haber

 |  - Seçim çalışmaları kapsamında Doğankaya, Şeyhulaş, Gazibeyli köylerini ziyaret eden Saadet Partisi milletvekili adayları Turhan Bayraktar ve Bilal Arslan köylülere projelerini anlattı.

Bilal Arslan şunları söyledi: 

AKP hükümetleri döneminde irili ufaklı onlarca kamu kuruluşu yerli ve yabancı sermayeye yok pahasına satıldı.
Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan muhalefetin tepkisi üzerine 2006`da Meclis`teki komuşmasında "Kamu kuruluşları sat sat bitmiyor.. Babalar gibi satarız" demişti.. Türkiye`de 1985`den bu yana 28 yılda yaklaşık 60 milyar dolarlık özelleştirme gerçekleştirildi. Böylece özelleştirmelerin yüzde 80`e yakını AKP döneminde yapıldı. AKP dönemindeki 50 milyar dolara yakın bu özelleştirme bütçe açığının yüzde 25`ini bile karşılayamadı.

AKP hükümetlerinin en çok özelleştirdiği fabrikalar ise merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan`ın Ağır Sanayi hamlesi ile kurdurduğu fabrikalar oldu.İktidara geldiğimizde fabrika yapan fabrikalarla işsizlik sorununu tarihin çöplüğüne gömeceğiz. Stratejik kurumlarımızın özelleştirilmesine kesinlikle müsaade etmeyeceğiz."

Turhan Bayraktar ise "Kalkınan Anadolu Projesi (KAP) ile Anadolu`yu şaha kaldıracağız. Çıkış noktası yerli kaynaklarla yerinden kalkınma olan KAP Türkiye`nin en temel ihtiyaçları göz önüne alınarak tasarlanmış, doğal kaynaklarımızın en verimli şekilde kullanılması amaçlanan büyük bir projedir. Bu projeyle; Erzurum`dan başlayıp Ankara`da bitecek büyük su kanalları ile birlikte göletler oluşturulacak, yeni barajlar yapılacak, elektrik enerjisi sağlanacaktır. İstihdam artırılarak göç engellenecektir. Ekolojik zenginlik sağlanacak, tarım ve hayvancılık şehirleri kurularak tarım ve hayvancılık endüstrisi geliştirilecektir. Daha önce yaptık, yine yapacağız."
Çıkış noktası yerli kaynaklarla yerinden kalkınma olan KAP Türkiye`nin en temel ihtiyaçları göz önüne alınarak tasarlanmış, doğal kaynaklarımızın en verimli şekilde kullanılması amaçlanan büyük bir projedir. Bu projeyle; Erzurum`dan başlayıp Ankara`da bitecek büyük su kanalları ile birlikte göletler oluşturulacak, yeni barajlar yapılacak, elektrik enerjisi sağlanacaktır. İstihdam artırılarak göç engellenecektir. Ekolojik zenginlik sağlanacak, tarım ve hayvancılık şehirleri kurularak tarım ve hayvancılık endüstrisi geliştirilecektir." şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bilal Arslan: Milli Görüş Yapar, Akp Satar içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0