GÜNDEM

Beyazay Derneğinden Aşık Veysel`i Anma Programı

 
 69
Beyazay Derneğinden Aşık Veysel`i Anma Programı - Türkiye Beyazay Derneği Bafra Şubesi  şık Veysel`i anma programı düzenledi.
Bafra Haber

 |  - Türkiye Beyazay Derneği Bafra Şubesi  şık Veysel`i anma programı düzenledi.

Programa. Bafra kaymakamı halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, Özel Medi Bafra Baş Hekimi Hamiyet Çaylı, Sivil Toplum Örgütleri, yakınları ve davetliler katıldı.

Beyazay derneği üyelerinden İlek Başar`ın sunuculuğunu yaptığı anma programında konuşmalar yapıldı, sazlar çalındı, türküler ve şiirler söylendi, Aşık Veysel`in hayatını anlatan metinler okundu, tiyatrolar oynandı.  

Bafra Beyazay Görme Engelliler Derneği Başkanı Fatih Uyanık,  "Tarihimizin en hüzünlü zaferidir Çanakkale. Yokluklar içindeki bir milletin çağın en güçlü devlet ve silahlarına topyekün direnişinin gerçek bir destanıdır.

Bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Bu onur, düşmana sadece silahlı mücadelede değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren aziz

Mehmetçiklerimize aittir.

 Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehitlerimizi Allahtan rahmet diliyor, programımızda emeği geçen herkese ve bizleri bu günde yalnız bırakmayan tüm misafirlere yürekten teşekkür ediyor saygılar sunuyorum." dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin: " şık Veysel Türk ve dünya edebiyatının yetiştirdiği ender şairlerden biri olmuştur. Aşık veysel,  bizim doğada gözümüzle göremediğimiz birçok şeyi gönlüyle görüp söylemeyi başaran büyük bir ozandır. Kara toprak şiirinde nasıl bir toprak adamı olduğunu, toprağı ne kadar övdüğünü mükemmel bir şekilde belirtmiştir. Ünlü ozanımız bu şiirinde ayrıca toprağa ne kadar işkence yapılırsa yapılsın karşılık olarak toprağın iyilik yaptığını, insanlara karşı çok cömert olduğunu en güzel dizelerle ifade etmiştir. Bafra Beyazay Derneğinin tüm etkinliklerinde olduğumuz gibi özellikle bu değerli üstadı anma etkinliğinde olmak bizim için büyük şereftir. Bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan`sa: "Böyle bir gecede engelli kardeşlerimizle bir arada olmaktan çok mutlu olduğumu, engelli vatandaşlarımızın bizlerin gurur kaynağı olduklarını ve onlarsız bir toplum asla düşünülemeyeceğini belirtmek isterim. Sağ olsunlar arkadaşlarımız çok güzel bir program hazırlamışlar, işte bu ve buna benzer projelerle yanımıza gelirlerse yöneticiler olarak bu arkadaşları desteklemek bizlerin en büyük görevidir. Bafra Beyazay Derneğinin bir ormanı olmasını çok isterim. Bir orman diksinler ki onlarında bir ormanı olsun. Ayrıca çok büyük masraflarla yaptırdığımız görme engelli kardeşlerimiz adına sesli kütüphane projemiz var, çok yakında açılışını gerçekleştireceğimiz kütüphaneyi seslendirecek olan görme engelli arkadaşlarımızdır. Onların desteği ile inşallah burası ikinci buluşma mekanı olacaktır. İnanın güzel projeler üreterek Bafra`mızda güzel işler yapabilir, tüm engelleri hep birlikte aşabiliriz." Şeklinde konuştu.

     

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Beyazay Derneğinden Aşık Veysel`i Anma Programı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0