SAMSUN

Belediye Meclis Komisyonu Toplandı

 
 245
Belediye Meclis Komisyonu Toplandı - Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Komisyon toplantısında, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın kullandığı eski yer ile Büyükşehir Belediyesi'nin Kıran Mahallesi'nde bulunan arazisinin becayişinin yapılmasını öngören madde oy birliğiyle kabul edilerek meclise havale edildi
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Komisyon toplantısında, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın kullandığı eski yer ile Büyükşehir Belediyesi'nin Kıran Mahallesi'nde bulunan arazisinin becayişinin yapılmasını öngören madde oy birliğiyle kabul edilerek meclise havale edildi

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Komisyonu'nda 50 madde görüşüldü. Görüşülen 50 maddeden 5'i evrak eksikliğinden reddedildi veya beklemeye alındı. Gündemin 3. maddesi olan, mülkiyeti Samsun Büyükşehir Belediyesine ait, İlkadım İlçesi Kıran Mahallesi'nde bulunan 4 bin 196,41 m2 yüzölçümlü imar planında ticaret alanı kullanımında bulunan taşınmazın Milli İstihbarat Teşkilatı'na 25 yılığına tahsis edilmesi maddesi komisyon üyeleri tarafınca oy birliğiyle kabul edilerek meclise havale edildi. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın bulunduğu Cedit Mahallesi'ndeki yer ise Büyükşehir Belediyesi'nin kullanımına tahsis edildi.

Konu hakkında komisyon üyelerine açıklamalarda bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, "Otogarın arka sırtlarında 4 bin m2'den biraz daha fazla bir arsamız vardı. Bunun tahsisini Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı'na yapıyoruz. Bu bir mülkiyet devri değil. Sadece 25 yıllığına veriyoruz. Becayiş yapıyoruz yani. Onlar bulundukları yeri bize tahsis ediyorlar, biz de ona karşılık olarak orayı kendilerine tahsis edeceğiz" dedi.

Komisyonda görüşülen başka bir önemli konu da Türk Kızılay Derneği Samsun Şube Başkanlığı'nın bulunduğu alanın ticaret ve katlı otopark alanına dönüştürülmesi maddesiydi. İlkadım İlçesi Ondokuz Mayıs Mahallesi Eski Adliye karşısında bulunan dernek binasının ticaret ve katlı otopark alanına dönüştürülmesi maddesi komisyon üyelerinin oy birliği ile kabul edilerek meclise havale edildi.

Gündemin 47. maddesi olan Şehit Polis Memuru Burak Zor'un isminin evinin bulunduğu caddeye verilmesi teklifi de oy birliği kabul edilerek meclise sevk edildi.

Öte yandan Başkan Vekili Turan Çakır, bir ilçe için cephe düzenleme maddesi görüşülürken sorulan "İstiklal(Çiftlik) Caddesi'ni güzelleştirme projesi kapsamında çıkartılan maliyetler konut sahiplerine ne zaman tebliğ edilecek?" sorusuna cevap verdi. Çakır, Çiftlik Caddesi'ndeki dış cephe çalışmalarından dolayı çıkan masrafların ve belediye tarafından mülk sahiplerine ödenecek destek miktarlarının 1 hafta sonra taraflara tebliğ edileceğini belirtti.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı 14 Ekim tarihinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşecek.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Belediye Meclis Komisyonu Toplandı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0