SAMSUN

Belediye Çalışanlarına Organ Bağışı Semineri

 
 321
Belediye Çalışanlarına Organ Bağışı Semineri - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen, "Bağışlayın Engelleri Aşalım" projesi kapsamında Atakum Belediyesi çalışanlarına organ bağışı semineri verildi
Bafra Haber

 |  - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen, "Bağışlayın Engelleri Aşalım" projesi kapsamında Atakum Belediyesi çalışanlarına organ bağışı semineri verildi

Belediye meclis salonunda düzenlenen toplantıya Atakum Belediye başkanı İshak Taşçı ve belediye çalışanları katıldı. Türkiye'de bugün itibari ile 28 binden fazla hastanın organ nakli beklediğini, buna diyaliz hastalarını da eklediğinizde bu sayının 78 bini bulduğunu belirten Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri, "Diğer hastalık gruplarını da kattığınızda organ nakli bekleyen hasta sayımız 100 bini bulmaktadır. Bu nedenle organ bağışı son derece önemli bir hale gelmiştir" dediler.

Yetkililer ayrıca, organların bozulmasının ana nedenleri olarak da, çevre şartlarının olumsuz değişimi, zararlı alışkanlıklar, bilinçsiz ilaç kullanımının ilk sıralarda yer aldığını belirtirlerken, "Organ nakli ancak hastanelerde yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü gerçekleştirilen hastalardan alınarak yapılmaktadır. 2013 yılında 1708 kişinin bu şekilde ölümü gerçekleşmiştir. Bunlardan yalnızca 379'u bağışçıdır. Bu çok küçük bir rakamdır. Bu sayının artırılması gerekmektedir" diye konuştu.

Seminere katılan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı organ bağışının önemine dikkat çekerek, "Herkesin bağışçı olması gerektiğine inanıyor ve organ bağışını destekliyorum" ifadesini kullandı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Belediye Çalışanlarına Organ Bağışı Semineri içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0