GÜNDEM

Bedesten Çarşısında Organ Nakli Semineri

 
 815
Bedesten Çarşısında Organ Nakli Semineri - Yalçın Köse - Bafra Haber / Bafra ilçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bedesten Çarşısı esnafının isteği doğrultusunda organ bağışı konusunda seminer verdi.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse - Bafra Haber / Bafra ilçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bedesten Çarşısı esnafının isteği doğrultusunda organ bağışı konusunda seminer verdi.

Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, organ nakli bekleyen hasta durumu, beyin ölümü tanısı ve organ bağışı konusunu anlattı.

 Dr. Aytaç Akın, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, "Organ bağışı kişinin hayatta iken, serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra başka hastaların tedavisi için organların kullanılmasına izin verilmesidir ve 18 yaşını doldurmuş akıl sağlığı yerinde olan herkes organlarını bağışlayabilir.  Beyin ölümü, beyin fonksiyonlarının geri dönüşümsüz olarak kaybolmuştur. Beyin ölümü tanısı almış kişilerin hayata dönmesi mümkün değildir. Yoğun bakım ünitelerinde verilen tüm tıbbi desteğe rağmen ortalama 24-36 saat sonra diğer hayati organlarda fonksiyonlarını kaybederler. Şuanda Ülkemizde organ nakline ihtiyacı olan çok fazla insan var ve dinimizce organ nakli caizdir.

Dr. Aytaç Akın`ın ardından organ nakli ile ilgili açıklama yapan Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş ise, " Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu 6.3. 1980 tarih ve 396 sayılı kararı ile organ naklinin caiz olduğu açıklamıştır. Kim bir insanı öldürürse tüm insanları öldürmüş gibi olur. Ama kim de bir insanın hayatını korur ve kurtarırsa bütün insanlara hayat bahşetmiş gibi olur.(Maide Suresi 5/32)"  dedi.

 Konuşmaların ardından protokol ve vatandaşlar organ bağışında bulundular.

Seminere Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amiri Galip Yavaşoğlu, Bafra Müftüsü Burhan Keleş, Bafra Gençlik ve Spor Müdürü Osman Şenocak, Bafra İlçe Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Belediye Birim Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri ile vatandaş katıldı.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bedesten Çarşısında Organ Nakli Semineri içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0