GÜNDEM

Başsavcılıktan Bonzai Ve Adliye Çalışanı Açıklaması

 
 3052
Başsavcılıktan Bonzai VeAdliye Çalışanı Açıklaması - Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı bonzai ve adliye çalışanı haberi ile ilgili basın açıklaması yayımladı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı bonzai ve adliye çalışanı haberi ile ilgili basın açıklaması yayımladı.

Dün İhlas Haber Ajansı tarafından basına servis edilen ""Adliye Personelinin Zulasını Jandarma Patlattı"      başlıklı haber kısa sürede Bafra`nın gündemine oturdu.
Haberde adı geçen adliye personelinin sadece tarla sahibi olduğu, olayla ilgisinin olmadığı iddiası ve ifadesine başvurulup serbest bırakılması üzerine Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı, resmi internet sitesinden bir basın açıklaması yayımladı.

Bafra Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin`in yayımladığı basın açıklaması:

"Adliye Personelinin Zulasını Jandarma Patlattı"      başlığı ile kamuoyuna duyurulan haber üzerine; Anayasa, AİHS ve kanunlarımızla tanınıp korunan, adil Yargılanma hakkı kapsamında yer alan masumiyet karinesi, ilgililerin kişilik hakları ve Soruşturmanın gizliliği ilkesi göz önünde bulundurulmak ve kamuoyunun doğru bir şekilde bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla, aşağıdaki basın açıklamasının yazılı olarak yapılmasında lüzum görülmüştür.

BASIN AÇIKLAMASI

01.10.2014 tarihinde, "Samsun Jandarma 156"      ihbar hattına yapılan bir ihbar ve bu ihbar nedeniyle tanzim edilen tutanak üzerine, gecikmesinde sakınca bulunan halin oluştuğu değerlendirilerek, Cumhuriyet Başsavcılığımızın yazılı izni ile yapılan aramada; Bafra ilçesi, Bakırpınar Mahallesi, Andavalı mevkiinde, yerleşim yeri dışındaki tarla içerisinde bulunan su deposu kenarında, dikenlik içerisine gizlenmiş şekilde, 16 poşet içerisinde koli bantı ile paketlenmiş halde, net 2,000 gr. ağırlığında, kurutulmuş halde bonzai bitkisi bulunmuş olup, bu arazinin Bafra Adliyesi`nde görev yapan bir kamu görevlisine ait olması nedeniyle, bu kamu görevlisinin şüpheli sıfatı ile ifadesine başvurulmuştur. Uyuşturucu madde evde değil, açık arazide, korunaksız halde bulunan su deposu yanında, çalılıkların içerisinde saklanmış halde bulunmuştur. Ele geçirilen uyuşturucu maddenin aidiyeti, menşei ve niteliği konusunda parmak izi ve diğer teknik usullerle kriminal inceleme yapılmaktadır. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan veya tutuklanan şüpheli bulunmamaktadır. Soruşturma devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 02.10.2014
 İbrahim Keskin
Bafra Cumhuriyet Başsavcısı

 

BAFRA HABER'DEN HABERE TEPKİ GÖSTERENLERE 

Değerli Bafra Adliyesi Personeli;
"Adliye Personelinin Zulasını Jandarma Patlattı"   haberine gösterdiğiniz tepki üzerine bir açıklama da bizim yapmamız hasıl oldu.
İlgili haber, Bafra Haber tarafından değil, abonesi olduğumuz bir haber ajansı tarafından üretilip abonelerine servis edilmiş ve yüzlerce haber sitesi ile gazeteler haberi, kaynağı ile beraber yayımlamıştır.

Kendi imkânlarımız ile üretmediğimiz, gazetecilik sınırları içinde daha fazla bilgiye sahip olamadığımız bir haberden dolayı, "yalan haber"  , "karalama"   gibi suçlamalara maruz kaldık.

Bir yorumda; Başsavcının açıklamasını okuyarak aydınlanmamız tavsiye edilmiştir. Biz de o yorumu yazan ve onlar gibi düşünen kişilere, "yalan haber"   ile "yanlış haber"   in ayrımına varmalarını, tavsiye ediyoruz.
Ayrıca bugün ilkokulda dahi öğretilen "medya okurluğu"    konusunda da biraz bilgilenmelerinin, haberleri doğru okuma noktasında faydalı olacağı düşüncesindeyiz.
Şöyle ki: Haber okurken dikkat edilecek olan hususlardan ilki haber kaynağıdır. Haber kaynağı haberin sahibi ve hukuki sorumlusudur.
Diğer husus ise haberin yazım dilidir. Kabul ediyoruz, haberin başlığı yakalanan uyuşturucunun, adliye çalışanına ait olduğu izlenimi uyandırmıştır.
Nitelik ve niceliğimiz ile beraber, olayın vuku bulduğu yerde yayın yapan bir gazete olarak, mağduriyetleri en aza indirmek amacı ile daha dikkatli davranmak zorunda olduğumuzun farkındayız ve kısmen bu sorumluluklarımızı yerine getirdiğimiz irtibat kurduğumuz kişilerce bilinmektedir.

Mağdur olduğu varsayılarak haberden zarar gören şahsa geçmiş olsun diyor, bizleri de eleştirenleri yukarıdaki hususlarda bilgilenmeye ve insafa davet ediyorum.

Ali İhsan Başaloğlu
Genel Yayın Yönetmeni

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Başsavcılıktan Bonzai Ve Adliye Çalışanı Açıklaması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0